Coca de Sant Pere

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 25 de juny de 2016 a les 16:27
Actualitzat el 25 de juny de 2016 a les 16:32
Ingredients:
 
500 grams de farina de força
70 grams de sucre
3 grams de sal
20 grams de llevat de forner
140 grams de llet
2 ous
Ratlladura d’una llimona, només la part exterior de la pell
Ratlladura d’una taronja, només la part exterior de la pell
25 grams de licor d'anís
25 grams d'aigua naf (tarongina)
1 gram de canyella en pols
75 grams de mantega freda tallada en daus
Cireres confitades
Bastonets d'ametlla
Sucre per decorar
 
Per la crema
 
1 litre de llet
150 grams de sucre
6 rovells d'ou
70 grams de farina de blat de moro (Maizena)
Pell de 1 llimona
1  branca de canyella


Preparació:

Crema:
 
Poseu 900 ml. de llet al foc amb el sucre, la pell de llimona i la canyella, a foc baix perquè es vagi aromatitzant.

Mentre barregeu el rovells d'ou, 100 ml. de llet i la farina de blat de moro.

Un cop la llet arribi a ebullició, retireu-la del foc i incorporeu-hi la barreja de ous i Maizena, barregeu i tornem a posar de nou al foc fins que aconseguiu espessir-ho fins a un punt adient. Retireu del foc i es deixeu refredar tapada amb un film transparent per tal d'evitar que es formi un tel a la part superior.

Quan estigui quasi freda poseu-la a la nevera.
 
Coca:

Posem la farina, el sucre i la sal a un bol del  robot per pastar.

Incorporarem la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient.

Treballem la massa amb el ganxo, i afegirem  els ous un a un.

Continuem treballant la massa, afegint-hi totes les aromes juntes (l’aigua naf, l’anís, les pells de llimona i de taronja i la canyella) i ho seguirem pastant uns minuts més.

Finalment, incorporarem la mantega en daus ben freds.

Continuarem treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del bol i es vegi llisa, homogènia i brillant.

Farem la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient, fins que dobli el seu volum.

Dividirem la massa en tres parts  de uns 300 grams cada una.

Oliarem lleugerament la superfície de treball i estirarem la massa amb un corró donant-li forma de coca i posant-les a les llaunes per el forn. Deixem reposar, fora de corrents de aire, fins que doblen el seu volum altra vegada. Podem deixar-les dins del forn apagat.

Quan ja hagin doblat el seu volum les decorarem amb rombes de crema pastissera, en una part col·locarem les cireres confitades, sucre i bastonets d’ametlla; i l’altra la cobrirem només amb sucre i els bastonets d'ametlla.

Les courem al forn preescalfat a 180 ºC durant uns 18-200 min. O fins que veiem que agafen un color daurat.