Com fer pans dolços i salats amb espècies

El restaurant El Folló de Tagamanent organitza un curs de cuina obert a qui ho vulgui

Publicat el 01 de març de 2012 a les 19:45
Mercè Brunés, propietària i cuinera d'El Folló, en el seu últim viatge a l'Índia. Foto: Mercè Brunés

El restaurant i casa de turisme rural El Folló de Tagamanent organitza aquest dissabte a les sis de la tarda el primer d'un seguit de monogràfic de Pans fets amb espècies . Aquest és el resultat dels coneixements que la Mercè Brunés, propietària i cuinera d'El Folló, ha adquirit en el seu últim viatge a l'Índia, realitzat a principis d'any. En aquest viatge gastronòmic va poder aprendre, en primera persona i de la mà de diferents xefs de l'Índia, els beneficis de les espècies alhora de cuinar i la utilització que se’n pot donar en els diferents menjars.

L'ús i la cultura que envolta a moltes de les espècies que fem servir avui en dia provenen d'orient. Les espècies han tingut un valor molt important dins de la vida quotidiana de les persones, arribant a convertir-se en moneda de canvi en alguns casos. Des de temps antics, les espècies han estat una característica bàsica en la cuina mediterrània i catalana. No obstant això, en els últims segles es van deixar de fer servir. Avui en dia s’està recuperant la seva utilització en l'elaboració de plats i productes alimentaris.

El Folló és una casa de turisme rural i restaurant ubicat al municipi de Tagamanent, al vell mig del Parc Natural del Montseny. La seva ubicació i vocació el fa idoni per gaudir de la gastronomia de pagès, de la cuina natural i saludable. Alguna de les activitats relacionades amb la gastronomia que s'hi poden realitzar són jornades i cursos de cuina com el cicle de la Cuina de les espècies , el curs de barbacoa, el de pans o el de la cuina dels bolets.