L'elecció de Granollers com la ciutat per a dur a terme aquest show cooking no és gratuïta sinó que respon al fet que és la ciutat pionera a l'estat en la implantació del Programa Amed (Alimentació Mediterrània en els establiments de Restauració). A aquesta iniciativa, impulsada des de la Generalitat amb el suport de la Fundació Dieta Mediterrània, l'Ajuntament de Granollers, el Consell Comarcal i el Gremi d'Hoteleria del Vallès Oriental, ja s'hi han adherit 8 restaurants de Granollers. Aquests establiments es comprometen a certificar la presència d'aliments saludables com ara oli d'oliva, peix, verdura o fruita fresca- al seu menú diari a més d'oferir la possibilitat de servir el vi en copes i, de forma opcional, informar d'activitats de lleure relacionades amb la salut. Tot això, amb el compromís afegit de mantenir els preus habituals. A canvi, els restaurants podran mostrar el distintiu "Amed", acrònim d'Alimentació Mediterrània, a la porta de l'entrada, que vincularà el local amb els àpats saludables. A més, gaudiran de difusió gratuïta en diversos mitjans i guies especialitzades, i tindran accés a cursos de formació per al personal.
Aquest projecte es va implantar com a prova pilot a Granollers on ja hi ha 8 adherits i 5 més que han fet la petició. La bona acollida del programa per part dels restaurants i dels consumidors ha fet que ja s'estigui pensant en exportar el programa a altres ciutats de Catalunya.
A més de ser una mostra de cuina i alimentació saludable, el show cooking servirà per inaugurar oficialment l'Exposició - Taller Itinerant "Tasta la Mediterrània" que, d'ara i fins a finals d'any, recorrerà diferents punts de la geografia catalana amb l'objectiu de descobrir i recuperar, entre la població jove i adulta, el consum d'aliments propis de la dieta mediterrània així com d'analitzar alguns mites i tòpics. Tot això s'aconseguirà amb el tast, a través del qual els assistents al taller descobriran els sabors, les olors i la textura de diferents aliments que conformen la Dieta Mediterrània i aprendran algunes tècniques i trucs culinaris per a l'elaboració de plats típics de la nostra dieta.
L'acte oficial d'inauguració de l'Exposició Taller Itinerant serà, doncs, el 16 d'octubre a les 17,30 hores i estarà presidit per la Subdirectora General de l'Àrea de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya, Carmen Cabezas. Del 23 al 26 d'Octubre, l'Exposició Taller Itinerant serà al Centre Cultural Santa Eulàlia (C/Santa Eulàlia, 60) de l'Hospitalet de Llobregat; del 30 d'octubre al 9 de novembre, al Supermercat Consum Basic de Lleida (C/ Enric Pubill, 7); i del 13 al 23 de novembre, al Supermercat Consum del carrer Balmes, 306 de Barcelona.
El show cooking i l'Exposició - Taller Itinerant "Tasta la Mediterrània", juntament amb el cicle de Taules Rodones "Consum t'informa avui, per demà" formen part del cicle CONSUM L'Escola en moviment! que, des de finals de setembre i fins a finals d'any, recorre Catalunya.
En les diferents Taules Rodones, Consum posarà de relleu la importància de l'Alimentació Mediterrània, dels aliments funcionals i de l'etiquetat nutricional. La propera Taula Rodona serà Dimecres 24 d'octubre, al Supermercat Consum del Passeig Fabra i Puig, 53-57 de Barcelona sota el títol "Seguretat alimentària, a casa també"; Dijous 25 d'octubre, a Hospitalet de Llobregat (Centre Cultural Santa Eulàlia, c/Santa Eulàlia, 60) sota el títol "Què en sabeu dels aliments funcionals?"; i Dimecres 14 de novembre, al Supermercat Consum d'Avinguda Madrid, 46-48 de Barcelona sota el títol "Som allò que mengem. L'etiquetat nutricional"
En l'organització del cicle de Taules Rodones i Exposició Taller Itinerant, col·laboren activament l'Agència Catalana del Consum, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Barcelona i l'Oficina d'Informació al Consumidor de l'Hospitalet de Llobregat.
Totes les activitats previstes al Cicle seran gratuïtes i estaran obertes a tothom prèvia inscripció als punts de venda Consum, sense necessitat de ser-ne client.