Cuixes de pollastre farcides

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 07 de desembre de 2012 a les 21:50


Ingredients per a 2 persones:
Dos cuixes de pollastre desossades per farcir (us ho pot fer el carnisser)
15 o 20 grams de pinyons
4 o 5 prunes confitades sense os 
3 o 4 orellanes
1 grapat d panses sense llavors
1 llenca de bacó
200 ml de vi ranci
Aigua o brou d'au per coure el pollastre
Oli d'oliva extra verge
Sal 
Pebre negre acabat de moldre
1 poma gran 
Nous de mantega per la poma
Sal Maldon

Elaboració:
En un bol, poseu les panses, les prunes i les orellanes tallades en trossos, juntament amb el vi ranci. Deixeu-les macerar una hora com a mínim. Passat aquest temps de maceració, procediu a passar els pinyons per la paella per tal que agafin una mica de color i incorporeu-hi el bacó tallat a trossets. Deixeu enrossir el bacó i afegiu-hi els fruits macerats escorreguts del vi. Han de coure un parell de minuts. El vi, reserveu-lo. 

Un cop cuit tot plegat, deixeu-ho refredar i procediu a farcir les cuixes de pollastre, prèviament salpebrades per ambdues bandes. Poseu la farsa al mig de la peça de carn i tanqueu-la com un caneló, lligant-ho amb fil de rostit.

Poseu a escalfar una paella amb un raig d'oli i quan estigui calent poseu-hi a daurar els farcells de pollastre per totes bandes. Un cop enrossits, aboqueu-hi el vi de la maceració, deixeu que s'evapori l'alcohol i incorporeu-hi un parell de gots d'aigua o brou d'au. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc baix fins que el suc s'hagi reduït quasi a un caramel.

Mentre es cou el pollastre, agafeu la poma, renteu-la, traieu-li el cor i talleu-la en rodelles fines. Poseu aquestes rodelles en una plata de forn juntament amb les nous de mantega (aproximadament, una nou per rodella de poma). Poseu la safata al forn, preescalfat a uns 150ºC, i deixeu-ho fins que vegeu que la poma agafa color. Un cop cuit, servireu el pollastre acompanyat de les rodelles de poma amanides amb sal Maldon i un raig d'oli d'oliva extra verge.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible