Dotze restaurants de Granollers ofereixen menús saludables basats en l’alimentació mediterrània

Publicat el 15 d’abril de 2008 a les 15:42
AMED és un projecte dissenyat pel Departament de Salut, d’acreditació de restaurants promotors d’alimentació mediterrània, que es du a terme en col·laboració amb els municipis, els consells comarcals, els gremis de restauració i la Fundació Dieta Mediterrània.
 
Els objectius d’aquest projecte consisteixen a mantenir i fomentar l’alimentació mediterrània en l’àmbit de la restauració col·lectiva i identificar i acreditar els establiments que facilitin l’adopció del model d’alimentació mediterrània per als seus clients.
 
Els restaurants adherits ofereixen als seus clients una oferta gastronòmica d’alimentació mediterrània a un preu similar als habituals de l’establiment i també faciliten informació sobre opcions d’oci actiu a l’entorn de l’establiment (passejades, circuits, etc.) i sobre la promoció d’hàbits saludables en general.
 
Els restaurants acreditats estan identificats amb una imatge adhesiva que es veu des de l’exterior i que els identifica com a integrants del projecte AMED, i les seves instal·lacions han de complir les condicions d’higiene per oferir seguretat alimentària.
 
L’oferta gastronòmica que s’ofereix en aquests restaurants compleix els requisits següents:
 
·        Utilització d’oli d’oliva, per amanir i preparar els plats.
·        Increment de l’oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús.
·        Elaboració dels plats amb peixos i/o carns magres.
·        Augment de la fruita fresca com a postres en les cartes de l’establiment.
·        Increment de l’oferta de productes integrals.
·        Oferta de làctics amb baix contingut en greix.
·        Possibilitat de consum de vi per copes o unitats individuals
·        Difusió de material i informacions sobre alimentació saludable i oci actiu.
 
La prova pilot del projecte AMED s’ha dut a terme a la ciutat de Granollers, amb dotze restaurants ja acreditats (el 10% de l’oferta registrada a la ciutat) que serveixen 1016 àpats per torn, amb un bon nivell de satisfacció.
 
.Els establiments AMED són:
 
·        RESTAURANT ANÒNIMS
C/ Miquel Ricomà, 57 Telèfon: 938 600 789
·        RESTAURANT CASA TROILO
C/ Alfons IV, 69 Telèfon: 938 794 910
·        RESTAURANT DGUST
Crta. Ribes, 4 Telèfon: 938 618 209
·        RESTAURANT EL CELLERET DE GRANOLLERS
C/ St. Josep, 16 Telèfon: 938 703 455
·        RESTAURANT EL MIRALLET
Plaça Manel Montanyà, 4 Telèfon: 938 700 547
·        RESTAURANT EL RACÓ DE LA MAITE
Plaça Josep Baranguer, 13 Telèfon: 938 793 493
·        RESTAURANT EL TRABUC
Crta. del Masnou Km 15, 300 (cantonada Camí de Can Bassa)
Telèfon: 938 708 657
·        RESTAURANT CASA FONDA EUROPA
C/ Anselm Clavé, 1 Telèfon: 938 700 312
·        RESTAURANT GRAN OLLA DE GRANOLLERS
Avda. Francesc Macià, 300 Telèfon: 938 795 100
·        RESTAURANT LA GAMBA
C/ Santa Elisabet, 6 Telèfon: 938 791 449
·        RESTAURANT LAYÓN
Plaça Caserna, 2 Telèfon: 938 794 082
·        RESTAURANT PALOU
Av. St. Julià, 198 Telèfon: 938 618 284
 
L’experiència AMED ha estat incorporada en el projecte Gustino, anunciat recentment pel Ministeri de Sanitat i Consum, en incloure els requisits que ha formulat el projecte AMED sobre les opcions de menús saludables que han de complir els restaurants adherits