El millor forner del món és molletà

Andreu Llargués rebrà el guardó el setembre del 2012 a la fira mundial de Munic

Publicat el 31 d’octubre de 2011 a les 18:45
Andreu Llargués, forner de l'any. Foto: Gremi de Flequers de la Província de Barcelona

El molletà Andreu Llargués, forner de quarta generació i president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, ha estat distingit com a millor forner mundial de l’any. Així ho ha anunciat la Unió Internacional de Fleca i Fleca-Pastisseria (UIB), entitat internacional que agrupa professionals d’arreu del món. El forner de Mollet rebrà el títol el setembre de l'any que ve, a la fira de la fleca que la UIB celebrarà a Munic.

El premi es va crear fa dos anys amb la finalitat de reconèixer cada any un forner excel·lent a escala internacional, i els distingits anteriorment han estat el polonès Andrzej Szydłowski (2010) i el nord-americà Hans Nadler (2011). Llargués dirigeix el Gremi des de 1993, i el 2006 el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat li va concedir el títol de Mestre Artesà Forner.

La decisió va ser presa a l’últim Congrés de Flequers artesans del món, on es va proposar el nom del molletà i va ser acceptat per tothom. "Es el màxim honor al forner que existeix i per mi és un orgull rebre'l perquè vinc d'una família de forners de tota la vida", va sentenciar Llargués.