El Forn El Racó, de Granollers, fa la millor mona tradicional de brioix. Així s'ha decidit en la primera edició d'un concurs en què hi han participat una cinquantena de pastissers i flequers de Catalunya i que ha tingut lloc aquesta setmana a Barcelona. Una primera edició organitzada per l'agència Sr i Sra Cake, que marca com a objectiu "valorar tant la tradició de la festivitat de Pasqua com l'artesania de la professió" i que ha tingut en compte la valoració d'un jurat professional però també el vot.
Pel que fa a la mona granollerina, l'organització en destaca "l'aspecte visual, la pasta, la cocció interior i exterior i el gust". "Una elaboració d'aspecte tradicional, però d'una qualitat magistral i pulcre que demostra anys d'experiència elaborant aquesta peça", afegeixen.
El concurs també atorgava el premi a la Categoria de Mona d'Ou de Xocolata, que ha quedat desert en la valoració professional però que ha premiat Efímera Chocolates, de Sant Cugat, per "una obra d'art quasi d'aspecte de ceràmica, inspirada en la caputxeta vermella i el llop".
Les 4 elaboracions guanyadores estan exposades i obertes al públic des de dimecres a la vitrina central del Punt d'Informació del Mercat de Sant Antoni, fins Dilluns de Pasqua.
El Racó, de Granollers, premi a la millor mona tradicional de brioix
L'organització destaca que és "una elaboració d'aspecte tradicional, però d'una qualitat magistral i pulcre que demostra anys d'experiència elaborant aquesta peça"

- Imatge de la mona guardonada. -
- NG
Ara a portada
Publicat el 01 d’abril de 2022 a les 17:33
Actualitzat el 01 d’abril de 2022 a les 18:03
Et pot interessar
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència
-
Societat Les obres de l'R3 es tornen a enrederir per coincidir amb les de l'R4 a Montcada