
Ingredients per a 4 persones:
1 kg de faves desgranades
200 grams de cansalada viada fresca
250 grams de botifarra negra o blanca
50 grams de pernil a trossets
2 cebes tendres
2 tomàquets madurs
3 alls tendres
1 brot de menta
1 fulla de llorer
½ copa d'aiguardent
1 copa vi blanc
Oli d'oliva
Canyella, pebre i clavell en pols
Sal
Elaboració:
Peleu la ceba i els grans d'all i piqueu-ho tot ben fi. Escaldeu els tomàquets, peleu-los i tritureu-los. Seguidament, poseu un rajolí d'oli en una cassola (si és possible, de fang), afegiu-hi la cansalada viada i el pernil, tallats a trossos més aviat grans, i daureu-ho tot. Acte seguit, afegiu-hi la botifarra, la ceba i l'all. Un cop rossos, afegiu-hi les herbes aromàtiques i el tomàquet. Remeneu-ho bé i sofregiu-ho a foc ben lent. Quan el tomàquet ja sigui espès, aboqueu les faves a la cassola, afegiu-hi el vi, l'aiguardent, la canyella, pebre i clavell en pols, i cobriu-ho tot amb aigua.
Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho coure a foc suau fins que les faves siguin tendres. Si cal, hi podeu afegir una mica d'aigua durant la cocció. En servir-se, es talla en rodanxes la botifarra i es serveix a taula en la mateixa cassola.
Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible
