
Ingredients:
1 filet de porc d'uns 500 grams, tallat de manera que quedi com un full
1 poma
Un grapat d'orellanes
Un grapat de pinyons
Un parell de nous de mantega
Una copa de brandi
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre en gra
Elaboració:
Passeu per la paella les orellanes tallades en trossos petits per daurar-les una mica juntament amb els pinyons (un màxim de 2 minuts). Peleu la poma, talleu-la en rodelles i salteu-la una mica amb la nou de mantega. Salpebreu la peça de llom pels dos costats i procediu a omplir-la. Per la part oberta del llom, poseu-hi les rodelles de poma saltades, els daus d’orellana i els pinyons. Un cop posat tot el farciment, enrotlleu la peça de carn com un caneló i lligueu-la de tal manera que no surti res del farcit.
Escalfeu una paella i, amb un rajolí d'oli, segelleu el filet farcit per tots costats quant tingui color. Preescalfeu el forn a 160ºc, passeu la peça a una font per forn amb un rajolí d’oli i poseu-la al forn 15 minuts. Passat aquest temps, poseu-li una copa de brandi i deixeu-la uns 5 minuts més (comprovant el punt de cocció de la peça). Traieu la peça del forn, traieu-ne el lligam i procediu a tallar-la per servir.
Aquesta i més receptes, a Cuina Irreductible
