
El prestigiós restaurador Carles Gaig va recollir dissabte a la Plaça de la Porxada de Granollers la distinció com a padrí de la collita 2011 de la mongeta del ganxet del Vallès Oriental. Amb anterioritat ho havien estat els també restauradors Nandu Jubany i Fermí Puig. Tot i la intensa pluja caiguda, al centre de la ciutat es van repartir 50 quilos de mongetes (unes 1.000 racions), aportats per ASAJA en la mongetada popular que l'organització agrària organitza conjuntament amb el Gremi d'Hosteleria de la comarca. Amb aquest acte es dona el tret de sortida a la collita 2011 d'aquesta apreciada llegum, que tal com va dir la presidenta d'ASAJA, Rosa Pruna, és "l'or del Vallès".
Acompanyat de Pruna, del president del Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental, Melcior Clavell, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, Gaig va dir que "la mongeta del ganxet està molt més reconeguda del que pensem", i va afegir que "una mongeta ben bullida és deliciosa". A més, el conegut cuiner va sentenciar que "com es pot veure en els establiments que tinc, la mongeta del ganxet sempre l'he defensat, la defenso i la seguiré defensant". Amb la mongetada popular s'inicien les novenes jornades gastronòmiques de la mongeta del ganxet, organitzades pel Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental, que se celebraran fins el 18 de desembre a uns 60 restaurants de la comarca.