La jornada es farà de 9 a 13 h, i de 16 a 17.30 h. Al migdia es farà un dinar amb productes locals al Consorci de l'Espai Rural de Gallecs.
L'objectiu d'aquesta jornada és analitzar els beneficis de la producció agrària ecològica des d'una perspectiva econòmica, ambiental i social mitjançant el coneixement d'altres experiències de Castella la Manxa i Andalusia , fer una valoració del primer any del projecte de reconversió a Gallecs i reflexionar sobre el paper que pot tenir l'agricultura ecològica dins del context del món rural. En la mateixa línia es presentarà una intervenció sobre la potencialitat del cultiu de l'espelta.
La jornada s'iniciarà a les 9 h amb una presentació a càrrec del subdirector general d'Innovació Rural del Departament d'Agricultura, Jaume Sió, el professor del Departament de Biologia Vegetal de la UB, F. Xavier Sans, i la regidora de Qualitat Urbana i Ambiental de l'Ajuntament de Mollet, Ester Safont.