La família Santamaria tanca el restaurant Santi de Singapur

Deixarà de servir plats l'11 de març, un any i un mes després de la mort de Santi Santamaria

Publicat el 22 de febrer de 2012 a les 18:30
La cuina del restaurant Can Fabes, a Sant Celoni. Foto: Lluís Vilaró

El restaurant Santi de Singapur, fundat pel cuiner celoní Santi Santamaria i inaugurat l'abril del 2010, tanca les seves portes, segons anuncien des del Restaurant Can Fabes. La clausura es produirà oficialment el pròxim 11 de març, un any i gairebé un mes després de la mort del cuiner. Santamaria va perdre la vida el 16 de febrer del 2011, quan va patir un infart de miocardi mentre es trobava precisament al restaurant de Singapur. El Restaurant Santi estava dirigit per la filla del cuiner, Regina Santamaria. Amb la mort del pare, la Regina es va fer càrrec també del Can Fabes de Sant Celoni, l'Evo de Barcelona i el Sant Celoni de Madrid.

El Restaurant Santi tanca les seves portes després de molta "deliberació", segons informa el complex on es troba el Restaurant, Marina Bay Sands, a través de la seva pàgina web. En aquest comunicat, també s'explica que la família Santamaria es dedicarà a partir d'ara als projectes que té a l'Estat espanyol, en referència als tres restaurants dirigits per la Regina a Sant Celoni, Barcelona i Madrid respectivament. Segons aquesta web, el Santi aposta per una cuina que combina la cultura mediterrània amb els plats catalans. El text també afirma que és una cuina "bàsica i sofisticada", amb respecte pels ingredients de temporada i amb una "atenció meticulosa" en la preparació del menjar.

El Restaurant Can Fabes de Sant Celoni compta actualment amb dues estrelles Michelin, després de perdre'n una el passat novembre. El Restaurant Sant Celoni de Madrid en té dues més i l'Evo de Barcelona en té una.

Un any sense en Santi Santamaria

Estrelles a la cuina i fora