La filla de Santi Santamaria pren les regnes del negoci familiar

Regina, de 25 anys, coordinarà els diferents equips de cuiners dels 4 restaurants

Publicat el 16 de setembre de 2011 a les 16:53
La Regina i l'Àngels, filla i vídua de Santi Santamaria, respectivament. Foto: Guillem Sánchez

La filla de Santi Santamaria, Regina Santamaria, assumirà la direcció i coordinació dels restaurants del seu pare. Així ho ha anunciat aquest divendres a l'ACN la pròpia Regina, que ha afegit que afronta aquesta nova etapa "amb molta il·lusió i amb ganes de mantenir el nivell de qualitat de la casa". Regina Santamaria, de només 25 anys, ha explicat que la seva funció a partir d'ara serà coordinar els equips dels restaurants Can Fabes a Sant Celoni, Evo de Barcelona, el Santceloni de Madrid i el Santi de Singapur. Són els quatre restaurants que actualment té la família vallesana. La nova directora ha subratllat que al seu costat hi haurà sempre la seva mare, Àngels Serra, que "es coneix més que ningú aquesta casa".

Santi Santamaria va morir l'11 de febrer del 2011. Des d'aleshores, Can Fabes només ha tancat un sol dia. La Regina diu que "hem demostrat que som aquí" i que "tenim ganes de continuar la feina del pare". Ha esperat aquests set mesos a posar-se al capdavant del negoci familiar perquè el seu pare "va morir sobtadament" i havia de veure com funcionava tot plegat. Tot i això, ha indicat que fins ara ja anava assumint les tasques de coordinació.

Més protagonisme pels xefs
La Regina es feia càrrec fins ara del Restaurant Santi de Singapur. En aquest sentit, ha explicat que continuarà visitant de forma periòdica aquest restaurant, malgrat que viurà a Sant Celoni. D'altra banda, ha avançat que els xefs dels diferents restaurants prendran més protagonisme en les cartes.

Santi Santamaria havia aconseguit set estrelles Michelin: tres estrelles amb el Racó de Can Fabes que encara conserva; dues estrelles amb el Santceloni de Madrid, una estrella amb l'Evo de Barcelona i una altra amb el Tierra en el Valdepalacios Hotel Gourmand.

Santi Santamaria va guanyar la primera estrella Michelin al 1988. Foto: VO