Un jurat d’experts de les associacions Panàtics i Pa de Qualitat, que aposta pel pa artesà, ha elaborat per segon any consecutiu la Ruta Espanyola del Bon Pa i ha escollit les millors 80 fleques de tot l’Estat. Entre aquestes, n’hi ha una vintena llarga de catalanes, la majoria a Barcelona, segons un recull de La Vanguardia.
A la selecció s’hi van presentar 250 establiments de tot l’estat espanyol. Per això, es van organitzar sis semifinals a sis ciutats, en un procés que ha durat un any: Motril, Bilbao, Santiago, València, Barcelona i Madrid.
A cada una de les ciutats, el jurat va catar a cegues el pa, als quals s’havia atribuït un número. A cada indret, es demanava l’elaboració d’un tipus de pa, tots ells fets amb farina de blat o blat, i sègol. En el cas de Barcelona, van ser pans de pages. A Madrid, hogazas; a València, barros de cuarto de quilo.
Aquí teniu els establiments seleccionats a Catalunya:
Fleques catalanes |
---|
- Forn Ca l’Agustí (Cercs) - Forn de la Rambla (Vilanova i la Geltrú) - L’Espiga D’Or (Vilanova i la Geltrú) - Forn de Pa Elias (Barcelona) - Forn Baltá (Barcelona) - Turris (Barcelona) - Forn Baluard (Barcelona) - Forn Mistral (Barcelona) - PanBou (Barcelona) - El Forn de la Lola (Barcelona) - Fleca Balmes (Barcelona) - Forn Sant Tirs (Barcelona) - Forn Sant Josep (Barcelona) - Forn Gil (Barcelona) - Forn del Passeig (Barcelona) - Forn Elias Boulanger (Barcelona) - Panes Creativos (Barcelona) - Triticum (Barcelona) - Pa Serra (Barcelona) - L'Espiga d'Or (Caldes de Montbui) - Forn La Fogaina (Les Preses) - Papan Bread (Lleida) - Pa Ronyo (Torregrosa) - Forn Sistare (Reus) |