
850 grams de llom de porc central amb os (part de les llonzes)
200 ml. de vi de Porto
70 ml. de suc de taronja acabat d'esprémer
2 branquetes de romaní, trencades
1 taronja, tallada en rodanxes
Pebre negre acabat de moldre
Sal
Paper d'alumini gruixut
Elaboració:
Marcar el greix de la carn amb un motlle reticular o amb un ganivet. Fer un enreixat i assaonar amb abundant sal i pebre, fregats. Col·locar una capa doble de paper d'alumini en una safata gran per rostir al forn i aixecar els extrems. Disposar la carn, amb el costat del greix cap avall, i abocar el vi de Porto i el suc. Afegir el romaní. Deixar reposar durant unes 2 hores, si és possible. Preescalfar el forn a 170ºC. Col·locar la carn al forn a mitja alçada i deixar rostir a ritme lent durant 1 hora.
Amb cura, donar la volta a la carn i afegir les rodanxes de taronja i uns 100 ml. d’aigua, si comença a assecar-se. Coure durant 30 minuts més. Llavors, pujar la temperatura del forn a 220ºC, durant els últims 10 minuts, o fins que un termòmetre instantani marqui 80ºC. Traslladar la carn a una font i disposar les rodanxes de taronja al voltant. Amb cura, abocar el suc en una salsera i servir per acompanyar el plat.
Aquesta i més receptes, a Cuina Irreductible