Magdalenes amb cireres farcides de xocolata

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 21 de juny de 2013 a les 20:30


Ingredients:
3 ous
175 grams de sucre
60 ml. de llet
190 ml. d'oli de gira-sol
210 grams de farina de rebosteria (fluixa) tamisada
5 grams de llevat químic (llevat de rebosteria)
1 culleradeta de cafè d'aroma de vainilla
Un pessic de sal
2 cireres per magdalena
Perles de xocolata, un grapat

Elaboració:
Poseu en un bol els ous i el sucre i bateu-los fins que comencin a escumar; podeu muntar una mica, que augmentin el seu volum. Incorporeu l'oli, la llet, la cullerada d'aroma de vainilla i torneu a batre fins que s’integrin. A continuació, afegiu-hi la farina, el llevat i la sal; bateu de nou fins a aconseguir una massa homogènia i fina. En aquest punt, continueu batent una mica més ràpid uns dos minuts més, a fi d’esponjar la mescla. Podeu cobrir la massa amb film transparent i reservar-la a la nevera durant una hora o, si ho desitgeu, fins al dia següent. La farina hidrata bé.

Mentre espereu el repòs de la pasta aprofiteu per netejar i treure el pinyol de les cireres. Un cop netes, poseu-hi en lloc del pinyol les perles de xocolata i reserveu-les.

Abans d'enfornar les magdalenes, haureu abocat la massa en les càpsules de paper; perquè surtin millor, introduïu-les amb càpsules o motlles de silicona o rígids de magdalena. Per abocar la massa podeu utilitzar una màniga pastissera, ja que és molt densa, encara que també ho podeu fer amb una gerra de rebosteria o una cullera gran. Un cop hagueu posat la pasta als motlles, afegiu un parell de cireres per magdalena.

Preescalfeu el forn a 220ºC amb calor amunt i avall, abans de començar la preparació de la massa, si la intenció es coure-les al moment. Ompliu tres quartes parts de les càpsules i empolvoreu-ho amb una mica de sucre. Quan les introduïu al forn, baixeu la temperatura a 190ºC. Les magdalenes s'enfornen durant 15 minuts aproximadament, o fins que estiguin daurades i cuites si la mida es molt gran.

Nosaltres, com podeu veure a les fotos, vàrem provar la cocció en una xurrasquera (cassola-forn) obtenint molt bons resultats en un temps de cocció igual al del forn. En el nostre cas, amb els ingredients abans esmentats, vàrem fer 16 magdalenes normals.

Aquesta i més receptes, a Cuina Irreductible