
Ingredients per a 2 persones:
2 trossos de bacallà dessalat de 200 grams
2 cebes petites
2 tomàquets madurs
Un grapat de panses
3 o 4 prunes
3 o 4 orellanes
Un grapat de pinyons
2 grans d'all
1 ou dur
1 dl. de mistela
Sal
Oli d'oliva
Farina
Elaboració:
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo. Bulliu l'ou en un pot amb aigua i un bon grapat de sal durant 10 minuts; peleu-lo i talleu-lo per la meitat. Després, peleu també les cebes i talleu-les en juliana. Poseu a daurar els alls en una cassola amb 6 cullerades d'oli, afegiu-hi la ceba i deixeu-la a foc lent fins que estigui molt confitada. Incorporeu-hi les panses, els pinyons, les prunes i les orellanes. Afegiu-hi també la mistela i deixeu-la reduir; un cop reduïda poseu-hi els tomàquets ratllats. Deixeu-ho tot al foc durant 10 minuts. Disposeu els trossos de bacallà i l'ou dur tallat per la meitat en una safata. Cobriu-ho amb la salsa catalana i enforneu-ho 10 minuts.
Nota: El bacallà a la catalana és el plat per excel·lència del Divendres Sant.
Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible
