Pastís de poma fàcil

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 03 de setembre de 2016 a les 21:16
Actualitzat el 03 de setembre de 2016 a les 21:21
Un senzill i clàssic pa de pessic cobert de talls de poma
 
Ingredients
 
85 grams de mantega amb pomada (tova que no pas liquida)
150 grams de sucre
1 ou a temperatura ambient
225 grams de farina
2 cullerades petites de llevat per pastissos "Royal”
1 pessic de sal
½ cullerada petita de nou moscada mòlta
½ cullerada de canyella amb pols
160 ml. de llet
2 - 3 pomes reineta (o Granny Smith)
1 llimona
Sucre glas per decorar
 
Preparació:
 
Preescalfem el forn a 180º C

Posem en un bol el sucre i la mantega amb pomada i batem a velocitat alta fins que  blanquegi. Afegim l'ou i batem a velocitat més baixa per homogeneïtzar, baixant amb una espàtula el que quedi a les parets del bol.

Tamisem la farina amb llevat, la nou moscada, la canyella i la sal.

Afegim la farina i la llet al batut d'ou i mantega, amb varies  tandes, barrejant amb moviments envolvents fins a homogeneïtzar tota la pasta. L’aparença es una pasta densa.
 
Pelem i tallem les pomes a grills i les ruixem amb el suc de llimona perquè no s'enfosqueixin. També podem posar la poma sense pelar, si ens agrada la textura amb pell.
 
Greixem i enfarinem  un motlle desmuntable de 20 cm, i aboquem una mica de  la pasta i distribuïm per sobre els grills de poma, incorporem la resta de pasta introduint tota la poma restant  per sobre de la pasta.
 
Portem el motlle al forn i coem el pastis de poma 45 minuts. Fem la comprovació de la cocció  amb la prova del escuradents. Esperem 10 minuts a què temperi  per desemmotllar sobre una reixeta amb molta cura.

Quan estigui fred el podem servir amb un polsim de sucre glas.
  
Recepta inspirada en la igual nom de El invitado de invierno http://invitadoinvierno.com/postres-reposteria/bizcocho-de-manzana-facil/