
Ingredients
125 grams de farina
125 grams de sucre
125 grams de mantega
125 grams de nous
125 grams de formatge semi-curat
75 ml. de llet
½ sobre de llevat químic tipus (Royal)
Un pessic de sal
2 ous grans a temperatura ambient
50 grams de nabius
Elaboració:
Ratlleu el formatge i reserveu.
Preescalfeu el forn a 180 º C. Folreu un motlle de cake amb paper de forn o engreixeu-lo, i després passeu-li farina.
Foneu la mantega al microones, només perquè estigui al punt de pomada ni fosa ni calenta, o deixeu-la fora de la nevera perquè estigui tova.
Barregeu la farina, amb el llevat i la sal, tamiseu la barreja. Reserveu.
En un bol barregeu el sucre amb la mantega i bateu-ho fins que sigui una crema, afegiu a la barreja els ous i bateu, fins doblar el volum, en aquest moment incorporeu-hi el preparat anterior de la farina tamisada, procurant que no quedin grumolls, tot seguit la llet, seguiu baten fins que tot estigui integrat, per últim incorporeu-hi el formatge, les nous i els nabius amb una llengua barregeu-ho bé.
Passeu la barreja al motlle i poseu-lo al forn uns 12 minuts a 180ºC, passats els que baixareu a una temperatura 155ºC, uns 40 minuts més; un total 52 minuts aprox. (si veieu que agafa molt de color, tapeu-lo amb paper de forn).
Transcorregut el temps comproveu la cocció amb el sistema del escuradents al centre del cake.
El càlcul de temps es mes alt amb relació pel tipus de motlle, si el motlle és baix i rodó el temps resteu uns 8 minuts aprox.
Deixeu-lo refredar en una reixeta.