
8 pebrotets de colors
½ ceba tendra
½ carbassó
1 pastanaga mitjana
2 o 3 cullerades de cigrons cuits
125 ml. aigua
125 grams cuscús de gra mitjà
Unes nous de mantega
Oli d'oliva
Sal
Elaboració:
Primer netejarem i assecarem els pebrots, que posteriorment untarem amb unes gotes d'oli i introduirem al forn a uns 150ºC durant uns 10 o 15 minuts, depenent de la mida. Mentre es rosteixen els pebrots, preparareu el saltat de verdures començant per la ceba i la pastanaga tallades molt petites. Quan la ceba comenci a transparentar afegiu-hi el carbassó també tallat ben petit, deixant-ho ofegar tot junt fins que estigui completament cuit.
Arribats a aquest punt, prepareu el cuscús. Poseu en un cassó 125 ml. d'aigua, afegint una mica d'oli i sal. Quan l'aigua bulli, retireu el cassó del foc i aboqueu-hi el cuscús. Remeneu-ho i deixeu-ho reposar 3 minuts. Afegiu-hi la mantega i torneu a posar el cassó al foc lent, durant 2 o 3 minuts remenant regularment amb una forquilla, per tal de separar els grans. Passeu el cuscús al saltat de verdures, juntament amb els cigrons. Comproveu el punt de sal i deixeu coure el conjunt uns 2 o 3 minuts més. Un cop cuit, reserveu-ho per al posterior farciment dels pebrots .
Quan el pebrots siguin gairebé cuits, deixeu-los que es temperin, talleu-los per la part superior i buideu-los de les llavors. Introduïu en el seu interior el cuscús amb verdures. Un cop plens i amb un fil d’oli per sobre, introduïu-los de nou al forn amb la plata convenient. Així els hi donareu l'últim toc de calor i cocció, per un espai d'uns 5 minuts a 180ºC. I ja estaran llestos per servir.
Aquesta i més receptes, a Cuina Irreductible
