
Ingredients 40 croquetes
150 grams de pernil ibèric a daus petits
100 grams de farina
90 grams de mantega
500 ml. de crema de llet
500 ml. de brou de pernil
Sal
Per fer el brou de pernil:
Uns ossos de pernil
1 ceba
1 branqueta d’api
2 –3 pastanagues
½ cabeça d’alls
¼ de celerí
Per arrebossar:
75 grams de farina
2 ous
120 grams de pa picat
Elaboració:
Per al brou de pernil:
Primer de tot blanquegem els ossos de pernil amb una olla amb aigua bullint per tal de netejar-los uns 5 minuts, passat aquest temps els posem en una altra olla que sigui gran, incorporarem també les verdures i l’aigua tot cobrint-ho. Deixem bullir a foc suau un mínim de 3 a 4 hores, de tant en tant escumem totes les impureses i greixos que aniran flotant.
Per les croquetes:
Posem en un cassó a desfer la mantega, quant estigui pràcticament desfeta afegim la farina, salpebrem i anem remenat enèrgicament coent bé tota la farina amb la mantega un parell de minuts tot seguit incorporarem el brou de pernil i la crema de llet que prèviament haurem escalfat mentre seguim remenant per tal que no es facin grumolls, afegirem també els daus de pernil i deixarem coure la beixamel uns 30 minuts sense deixar de remenar.
Quan hagin passat els 30 minuts, posem la beixamel en un bol tapat amb paper film a pell, per tal d’evitar que faci crosta. La deixem temperar i després la posarem a la nevera fins que estigui ben freda.
Per fer les croquetes agafem una cullerada sopera de massa, la passem per farina tot donant-li forma de croqueta o be de bola. Un cop estiguin totes enfarinades, les passem per ou batut, les arrebossem amb el pa picat i les fregim.
Nota: Fora bo fer un doble arrebossat de ou i pa picat ja que la consistència que busquem es la de una croqueta liquida per dintre i cruixent per fora.