Peus de porc a la cervesa

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 02 de febrer de 2018 a les 19:11
Actualitzat el 02 de febrer de 2018 a les 19:14
Ingredients per a dues persones:
 
2 peus de porc (demaneu que us els tallin pel mig al llarg)
2 pastanagues
1 branca d’api
2 ceba gran
4 grans d’all
1 fulla llorer
1 branqueta de farigola
1 branqueta de romaní
1 cullerada sopera de mostassa de Dijon
200 ml. de cervesa
2 nous de mantega
Pebre negre en gra
2 piparras (bitxos verds en vinagre)
Oli d’oliva
Sal
 
Cocció dels peus:

Després de rentar-los bé, posem els peus partits per la meitat a bullir en una olla amb una de les pastanagues, mitja ceba, la branca d’api, grans de pebre negre (sense abusar-ne) i la sal. Un cop bullits els escorrem i reservem. Reservarem també part del brou de la cocció.
 
Preparació de la salsa:
 
Posem a sofregir amb una mica d’oli les verdures (ceba, l’all amb la pell, la pastanaga, llorer, la farigola, i el romaní) tallats en talls mitjans i ho deixem coure fins que agafin color. Una vegada estiguin les verdures daurades hi afegirem la cullerada de mostassa, ho cobrirem amb la cervesa i una mica d’aigua de la cocció del peus, també incorporarem el peus ja bullits, deixant que s’incorporin tots el gustos i redueixin els líquids fins la meitat. Quan veiem que estan ben cuits i melosos els retirem de la cassola i separarem el brou de les verdures amb un colador. Tornant a posar el suc al foc fins que tingui una textura de salsa untuosa i ben lligada. Tot seguit afegirem una nou de mantega i remenarem per acabar de lligar la salsa, tornem a incorporar el peus i escalfeu tot el conjunt uns 5 minuts. En el moment de servir ajuntarem al plat les piparras tallades a rodelles que li donaran un toc picant i àcid.