
Ingredients per a 2-3 persones:
½ pollastre tallat a trossos
45 grams d'oli d'oliva
360 grams de ceba picada
1 gra d'all picat
250 ml. de vi blanc
375 ml. de brou de carn
45 grams de mostassa de Dijon
150 grams de xampinyons
100 grams de cansalada viada
1 cullerada sopera de vinagre de poma
1 mica de julivert picat
Pebre negre
Sal
Elaboració:
Marqueu el pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva. Quan estigui daurat per tots els costats (després de més o menys 5-7 minuts), retireu-lo i traieu-li tot el greix que pugui tenir. Fet això, reserveu-lo. A la mateixa cassola ofegueu la cansalada tallada a daus durant 3 minuts; feu el mateix amb la ceba i l'all, a foc lent durant 8 minuts, remenant per evitar que arribi a daurar-se massa. Passats aquests 8 minuts, incorporeu-hi els xampinyons ben nets i laminats, i deixeu-ho tot a foc lent uns 3 minuts més.
Salpebreu i aboqueu-hi el vi, i deixeu-lo reduir fins a la meitat. Llavors, afegiu-hi els 300 grams de brou i els trossos de pollastre que estaven reservats. Cuineu-ho a foc suau durant 30 minuts, tot remenant de tant en tant.
Per a la presentació, barregeu els 75 ml. de brou sobrant, el vinagre i la mostassa, i incorporeu la mescla al guisat juntament amb el julivert picat. Deixeu-ho cuinar durant 10 minuts més. Si veieu que la salsa queda massa lleugera, reduïu-ho una mica més. Abans de servir, es pot passar la salsa per la batedora o deixar-la tal com es. I gaudiu d'aquest plat inspirat en una recepta del cuiner basc Martín Berasategui.
Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible
