
Foto: Manel Baxerias
Ingredients
½ quilo de pa sec
1 litre de llet
1 branca de canyella
L’escorça d’una llimona
100 grams de mantega
3 ous
200 grams de sucre
1 polsim de sal
150 grams de xocolata, negra o amb llet al gust del consumidor
Preparació:
Posem a fer una infusió amb la llet, la canyella i la llimona, quan arrenqui el bull la retirem del foc deixant-la a temperar i colant-la un cop a temperatura ambient.
Per una altra banda posem en un bol el pa esmicolat i el cobrim amb la llet un cop colada, deixant-lo remullar per estovar-lo durant uns deu minuts. Posarem a escalfar la mantega uns 30 segons al microones fins que quedi gairebé líquida. Un cop fosa posarem la mantega al bol del pa remullat juntament amb els ous, el sucre i la punta de sal. Batrem amb el minipimer fins que la barreja sigui homogènia i fina.
Un cop tinguem la barreja a punt, l’abocarem en un bol de Pyrex de 22 cm. de diàmetre per 7 d’alt (apte per al microones) i el posarem al micro durant 20 minuts per dos tandes (40 en total) a màxima potencia. Verificarem el punt de cocció amb un escuradents i, si ens sembla que li falta cocció, el posarem uns minuts mes en tandes de dos. Haurem d’anar molt en compte al moment de treure-ho del micro perquè estarà molt calent.
El deixarem refredar i, un cop a temperatura ambient, el posarem tapat amb paper film un mínim de 12 hores a la nevera.
Al moment de servir el presentarem decorat amb xocolata fosa al micro.