Ingredients per a 6 racions:
1 paquet de pasta brisa refrigerada
¼ de porro la part blanca
½ ceba
Un grapat d’espinacs frescos
50 grams de formatge Emmental ratllat
30 grams de formatge Parmesà ratllat
Un polsim de sal
3 llenques de bacó fumat tallat a daus
2 ous
150 ml. de llet evaporada
Sal i pebre
Elaboració:
Primer que res passeu els espinacs per la paella, sense oli, el temps just per a que es redueixin i eliminin tota l’aigua que porten. Tan bon punt es refredin els trinxem una mica i els reservem.
Sofregim, a foc lent, la ceba i el porro tot tallat en juliana i quant estiguin completament transparents incorporem els talls de bacó i els espinacs al sofregit, ho deixem coure un parell de minuts i reservem.
Escalfem el forn a 200ºC.
Folrem amb la pasta brisa un motlle rodó baix. Amb el mateix paper del preparat cobrim l’interior, pressionant bé les parets del motlle, per tal d’evitar que les vores rellisquin i s’abaixin durant la cocció de la pasta, també posarem una mica de pes al interior per evitar que es bufi, podem cobrir-ho amb algun tipus de llegums, que podem guardar i reutilitzar la propera vegada. Posem a coure al forn i l’abaixem a 180ºC. Coem la pasta durant 15 minuts aproximadament. La pasta ha de quedar cuita però sense agafar gens de color.
Batem el ous i hi afegim la llet evaporada. Remenem tot bé i salpebrem. Incorporem la farsa que havíem reservat i tornem a remenar-ho bé. Retirem les llegums i el paper de forn del damunt de la pasta brisa, aboquem la barreja, d’ous, llet, espinacs i bacó, vigilant que no es vessi, desprès escampem per sobre els formatges ratllat.
Coem la quiche a 180ºC durant uns 15 a 20 minuts aproximadament, fins que hagi quallat del tot. Podem comprovar-ho si al punxar-la amb una forquilla o una broqueta de fusta, surt neta.
Deixem refredar lo suficient per desemmotllar-la i poder-la tallar.
Quiche d'espinacs
Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

ARA A PORTADA
Publicat el 11 de març de 2018 a les 22:43
Actualitzat el 11 de març de 2018 a les 22:47
Et pot interessar
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis