Ingredients per 1/2 litre:
70 grams d’ametlles marcona crues
30 grams pa sec
1 gra d’all sense el germinat
Un raig d’oli d’oliva extra verge
Un raig de vinagre blanc
250 ml. d’aigua
Flor de sal
Raïm negre per a la guarnició
Elaboració:
Posem les ametlles, el pa sec i el quart de litre d’aigua a un tupper hermètic i ho guardem a la nevera un parell de hores.
Ja passat el temps ho aboquem al got de la batedora, afegim el gra d’all net del germinat i si volem que ens deixi el perfum d’all però no la fortor podem fer la tècnica del blanquejat que un expliquem al final de la recepta.
Triturem tot i emulsionem amb l’oli d’oliva extra verge, el vinagre i el polsim de sal, i ho podem a la nevera fins al moment de servir.
Ho servirem fred acompanyat dels grans de raïm negre.
*Blanquejar. És el sistema per tindre el gust de l'all sense la seva fortor. Posem els grans d’all sense el germinat en un pot petit, just coberts d'aigua, i els fem arrencar el bull. Els refredarem tot seguit amb aigua freda i, si es possible amb glaçons de gel repetirem l'operació dos cops més ( un total de tres vegades). L'all així no es cuina, manté la consistència, però perd la fortor de sabor. Aquesta opció es ideal per fer allí-oli, gaspatxos all blanc i totes les preparacions amb all cru.”

- All blanc. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 28 d’agost de 2020 a les 17:17
Actualitzat el 28 d’agost de 2020 a les 17:22
Et pot interessar
-
Societat Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló
-
Societat Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026
-
Societat Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3
-
Societat Festa Major de Granollers: tota la programació
-
Societat Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré»
-
Societat Granollers fa el primer pas cap a l'habitatge cooperatiu: «Saber que no et faran fora dona estabilitat i tranquil·litat»