Ingredients per 1/2 litre:
70 grams d’ametlles marcona crues
30 grams pa sec
1 gra d’all sense el germinat
Un raig d’oli d’oliva extra verge
Un raig de vinagre blanc
250 ml. d’aigua
Flor de sal
Raïm negre per a la guarnició
Elaboració:
Posem les ametlles, el pa sec i el quart de litre d’aigua a un tupper hermètic i ho guardem a la nevera un parell de hores.
Ja passat el temps ho aboquem al got de la batedora, afegim el gra d’all net del germinat i si volem que ens deixi el perfum d’all però no la fortor podem fer la tècnica del blanquejat que un expliquem al final de la recepta.
Triturem tot i emulsionem amb l’oli d’oliva extra verge, el vinagre i el polsim de sal, i ho podem a la nevera fins al moment de servir.
Ho servirem fred acompanyat dels grans de raïm negre.
*Blanquejar. És el sistema per tindre el gust de l'all sense la seva fortor. Posem els grans d’all sense el germinat en un pot petit, just coberts d'aigua, i els fem arrencar el bull. Els refredarem tot seguit amb aigua freda i, si es possible amb glaçons de gel repetirem l'operació dos cops més ( un total de tres vegades). L'all així no es cuina, manté la consistència, però perd la fortor de sabor. Aquesta opció es ideal per fer allí-oli, gaspatxos all blanc i totes les preparacions amb all cru.”

- All blanc. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 28 d’agost de 2020 a les 17:17
Actualitzat el 28 d’agost de 2020 a les 17:22
Et pot interessar
-
Societat La penúltima fase de la reforma de l’avinguda Sant Esteve de Granollers està a punt d'acabar
-
Societat Els bombers de Granollers fan un minut de silenci per al company mort a l'incendi del Baix Ebre
-
Societat Granollers projecta una nova escola bressol i millores en equipaments municipals
-
Societat Un accident a la C-33 a l'altura de Mollet del Vallès ha creat retencions de 2 quilòmetres
-
Societat El llançament de pintura a Pilar Rahola acaba amb un judici per «danys» i «antisemitisme»
-
Societat Berta Arcos és la jove que representarà Granollers en la Conferència Internacional de Joves per la Pau