Ingredients per 1/2 litre:
70 grams d’ametlles marcona crues
30 grams pa sec
1 gra d’all sense el germinat
Un raig d’oli d’oliva extra verge
Un raig de vinagre blanc
250 ml. d’aigua
Flor de sal
Raïm negre per a la guarnició
Elaboració:
Posem les ametlles, el pa sec i el quart de litre d’aigua a un tupper hermètic i ho guardem a la nevera un parell de hores.
Ja passat el temps ho aboquem al got de la batedora, afegim el gra d’all net del germinat i si volem que ens deixi el perfum d’all però no la fortor podem fer la tècnica del blanquejat que un expliquem al final de la recepta.
Triturem tot i emulsionem amb l’oli d’oliva extra verge, el vinagre i el polsim de sal, i ho podem a la nevera fins al moment de servir.
Ho servirem fred acompanyat dels grans de raïm negre.
*Blanquejar. És el sistema per tindre el gust de l'all sense la seva fortor. Posem els grans d’all sense el germinat en un pot petit, just coberts d'aigua, i els fem arrencar el bull. Els refredarem tot seguit amb aigua freda i, si es possible amb glaçons de gel repetirem l'operació dos cops més ( un total de tres vegades). L'all així no es cuina, manté la consistència, però perd la fortor de sabor. Aquesta opció es ideal per fer allí-oli, gaspatxos all blanc i totes les preparacions amb all cru.”

- All blanc. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 28 d’agost de 2020 a les 17:17
Actualitzat el 28 d’agost de 2020 a les 17:22
Et pot interessar
-
Societat El Consell Comarcal del Vallès Oriental assegura que ja ha pagat a totes les escoles per cobrir les beques menjador
-
Societat Una manifestació a Montornès demana esclarir la mort del jove abatut per la policia
-
Societat Pedregada a l'AP-7: es generen cues importants i Trànsit demana precaució
-
Societat La Festa Major de Blancs i Blaus 2025 de Granollers arriba amb un programa de més de 250 actes
-
Societat Granollers destinarà quasi tres milions d'euros a rehabilitar la muralla medieval
-
Societat Nova planta de Grifols al Vallès Oriental per doblar la capacitat de fraccionament de plasma