Ingredients per 1/2 litre:
70 grams d’ametlles marcona crues
30 grams pa sec
1 gra d’all sense el germinat
Un raig d’oli d’oliva extra verge
Un raig de vinagre blanc
250 ml. d’aigua
Flor de sal
Raïm negre per a la guarnició
Elaboració:
Posem les ametlles, el pa sec i el quart de litre d’aigua a un tupper hermètic i ho guardem a la nevera un parell de hores.
Ja passat el temps ho aboquem al got de la batedora, afegim el gra d’all net del germinat i si volem que ens deixi el perfum d’all però no la fortor podem fer la tècnica del blanquejat que un expliquem al final de la recepta.
Triturem tot i emulsionem amb l’oli d’oliva extra verge, el vinagre i el polsim de sal, i ho podem a la nevera fins al moment de servir.
Ho servirem fred acompanyat dels grans de raïm negre.
*Blanquejar. És el sistema per tindre el gust de l'all sense la seva fortor. Posem els grans d’all sense el germinat en un pot petit, just coberts d'aigua, i els fem arrencar el bull. Els refredarem tot seguit amb aigua freda i, si es possible amb glaçons de gel repetirem l'operació dos cops més ( un total de tres vegades). L'all així no es cuina, manté la consistència, però perd la fortor de sabor. Aquesta opció es ideal per fer allí-oli, gaspatxos all blanc i totes les preparacions amb all cru.”
RECEPTA All blanc

- All blanc. -
- Manel Baxerias
Ara a portada
Publicat el 28 d’agost de 2020 a les 17:17
Actualitzat el 28 d’agost de 2020 a les 17:22
Et pot interessar
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència
-
Societat Les obres de l'R3 es tornen a enrederir per coincidir amb les de l'R4 a Montcada