Ingredients per 1/2 litre:
70 grams d’ametlles marcona crues
30 grams pa sec
1 gra d’all sense el germinat
Un raig d’oli d’oliva extra verge
Un raig  de vinagre blanc
250 ml. d’aigua
Flor de sal
Raïm negre per a la guarnició
 
Elaboració:
Posem les ametlles, el pa sec i el quart de litre d’aigua a un tupper hermètic i ho guardem a la nevera un parell de hores.
Ja passat el temps ho aboquem al got de la batedora, afegim el gra d’all net del germinat i si volem que ens deixi el perfum d’all però no la fortor podem fer la tècnica del blanquejat que un expliquem al final de la recepta.
Triturem tot i emulsionem amb l’oli d’oliva extra verge, el vinagre i el polsim de sal, i ho podem a la nevera fins al moment de servir.
Ho servirem fred acompanyat dels grans de raïm negre.
 
*Blanquejar. És el sistema per tindre el gust  de l'all sense la seva fortor. Posem els grans d’all sense el germinat  en un pot petit, just coberts d'aigua, i els fem arrencar el bull. Els  refredarem tot seguit amb aigua freda i, si es possible amb glaçons  de gel repetirem  l'operació dos cops més ( un total de tres vegades). L'all així no es cuina, manté la consistència, però perd la fortor de sabor. Aquesta opció es ideal per fer allí-oli, gaspatxos all blanc i totes les  preparacions amb all cru.”
 
							
																					
														
								
        - All blanc. -
 - Manel Baxerias
 
ARA A PORTADA
Publicat el 28 d’agost de 2020 a les 17:17
										Actualitzat el 28 d’agost de 2020 a les 17:22
									
								Et pot interessar
- 
												
												Societat
												Renfe i el Govern ampliaran finalment la freqüència dels busos entre la Garriga i Barcelona pel macrotall de l'R3
											 - 
												
												Societat
												Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló
											 - 
												
												Societat
												Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026
											 - 
												
												Societat
												Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3 
											 - 
												
												Societat
												Festa Major de Granollers: tota la programació
											 - 
												
												Societat
												Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré»
											 
