Recepta | Amanida campera

Cada setmana, les millors receptes

  • Amanida campera -
Publicat el 09 de juliol de 2022 a les 22:08
Actualitzat el 09 de juliol de 2022 a les 22:12
Ingredients per a 2 persones:

2 Patates mitjanes

½ Ceba tendra

1 tomàquet d’amanida gran

½ de pebrot verd italià

¼ de pebrot vermell

2 ous durs

1 Llauna de tonyina en oli o bonítol

Un grapadet d’olives verdes

Oli d'oliva verge extra

Vinagre de Xerès o de poma

Pebre negre mòlt

Sal

Julivert fresc per decorar

 
Elaboració:

El primer pas és coure les patates i els ous. Per això cal rentar bé les patates abans de posar-les a coure en una olla o cassola amb abundant aigua salada. I aprofitant la cocció de les patates, posarem a coure també els ous quan l’aigua estigui bullint. Calculem 10 minuts, traiem els ous i els refresquem amb aigua freda.

Continuem la cocció de les patates fins que es puguin travessar amb un ganivet sense dificultat. L'important és que no quedin crues. Un cop ja cuites les deixem refredar fins que puguem pelar-les sense cremar-nos.

Rentem bé els pebrots, els obrim i retirem les llavors. Tallem a daus petits. Tallem la ceba tendra a brunoise i tallem a daus també el tomàquet.

Posem tots els ingredients en un bol afegint-hi les olives, les patates sense la pell i tallades a trossos, la tonyina o bonítol i  salpebrem lleugerament i barregem.

Preparem una vinagreta emulsionant l'oli amb el vinagre, amanim la barrejà i decorem amb els ous tallats a octaus.

Per tal que sigui més bona i refrescant cal deixar-la a la nevera unes 2 hores i ja podrem servir.