Ingredients per a 2 persones:
2 Patates mitjanes
½ Ceba tendra
1 tomàquet d’amanida gran
½ de pebrot verd italià
¼ de pebrot vermell
2 ous durs
1 Llauna de tonyina en oli o bonítol
Un grapadet d’olives verdes
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de Xerès o de poma
Pebre negre mòlt
Sal
Julivert fresc per decorar
Elaboració:
El primer pas és coure les patates i els ous. Per això cal rentar bé les patates abans de posar-les a coure en una olla o cassola amb abundant aigua salada. I aprofitant la cocció de les patates, posarem a coure també els ous quan l’aigua estigui bullint. Calculem 10 minuts, traiem els ous i els refresquem amb aigua freda.
Continuem la cocció de les patates fins que es puguin travessar amb un ganivet sense dificultat. L'important és que no quedin crues. Un cop ja cuites les deixem refredar fins que puguem pelar-les sense cremar-nos.
Rentem bé els pebrots, els obrim i retirem les llavors. Tallem a daus petits. Tallem la ceba tendra a brunoise i tallem a daus també el tomàquet.
Posem tots els ingredients en un bol afegint-hi les olives, les patates sense la pell i tallades a trossos, la tonyina o bonítol i salpebrem lleugerament i barregem.
Preparem una vinagreta emulsionant l'oli amb el vinagre, amanim la barrejà i decorem amb els ous tallats a octaus.
Per tal que sigui més bona i refrescant cal deixar-la a la nevera unes 2 hores i ja podrem servir.

- Amanida campera -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 09 de juliol de 2022 a les 22:08
Actualitzat el 09 de juliol de 2022 a les 22:12
Et pot interessar
-
Societat El Consell Comarcal del Vallès Oriental assegura que ja ha pagat a totes les escoles per cobrir les beques menjador
-
Societat Una manifestació a Montornès demana esclarir la mort del jove abatut per la policia
-
Societat Pedregada a l'AP-7: es generen cues importants i Trànsit demana precaució
-
Societat La Festa Major de Blancs i Blaus 2025 de Granollers arriba amb un programa de més de 250 actes
-
Societat Granollers destinarà quasi tres milions d'euros a rehabilitar la muralla medieval
-
Societat Nova planta de Grifols al Vallès Oriental per doblar la capacitat de fraccionament de plasma