Ingredients per a 2 persones:
1 albergínia gran
1 cullerada sopera de pasta de tahine
El suc de ½ llimona
1 gra d’all sense el germinat
1 cullerada de comí (jo no ni poso)
Oli d’oliva extra verge
Un polsim de sal
Un polsim de pebre vermell dolç
Preparació:
Si podem escalivar l’albergínia a la brasa, millor, hi dona un gust diferent amb toc torrat de brases. Si no és el cas la tallarem de llarg a llarg amb un ganivet, li farem unes petites incisions amb diagonal a la carn i la coem al forn a uns 180º C durant uns 40-45 minuts aproximadament.
Una vegada ja sigui cuita la deixem refredar, en retirem la carn amb un cullera i la reservem.
Tallem un gra d’all net del germinat i el posem al got de la batedora on també hi afegirem la cullerada de tahine, una cullerada d’oli d’oliva extra verge, el suc de ½ llimona, la polpa d’albergínia, el comi si en poseu i un polsim de sal, ho trinxem amb la batedora fins obtenir una pasta ben fina.
A l’hora de servir-ho ho podem decorar amb el pebre vermell dolç, o bé amb julivert trinxat, sèsam i un raig d’oli d’oliva.
Originalment s’acompanya amb pa de pita, si no en tenim ho podem fer amb unes torradetes.

- Baba ganoush. -
- Manel Baxerias
Ara a portada
Publicat el 28 de juny de 2020 a les 17:52
Actualitzat el 28 de juny de 2020 a les 17:59
Et pot interessar
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència
-
Societat Les obres de l'R3 es tornen a enrederir per coincidir amb les de l'R4 a Montcada