Recepta | ​Bacallà amb oli d'alfàbrega i cirerols

Cada cap de setmana, les millor receptes

Publicat el 24 de juliol de 2021 a les 19:04
Actualitzat el 24 de juliol de 2021 a les 19:12
Fa uns dies, al seu perfil d’Instagram, en Fermí Puig va compartir una recepta de lluç amb tomàquets a l’alfàbrega. Ens va agradar molt però com sempre fem a Irreductibles.cat vàrem decidir tunejar-la.


Ingredients (per a 2 persones):

2 talls de llom de bacallà (dessalat)

Un grapat de fulles d’alfàbrega fresca

10-12 tomàquets cirerols

50 ml. d’oli d’oliva suau

250 ml. d’oli de gira-sol

Sal


Elaboració:

Per a l’oli d’alfàbrega

Poseu a escalfar aigua i, quan arranqui el bull, hi escaldarem les fulles d’alfàbrega. Compteu 10 segons i refredeu-ho en un bol amb aigua freda i gel. L’escoreu i el poseu al got del turmix juntament amb l’oli d’oliva. Tritureu fins que sigui ben fi.

Per els tomàquets cirerols

Talleu els tomàquets per la meitat i poseu-los a sofregir a foc baix, primer per la part de la pell i després per la part de la polpa, que prèviament haurem posat un polsim de sal, i un rajolí d’oli d’oliva. Deixem coure a foc baix.


El confitat de bacallà:

Per començar, poseu en un cassó l’oli de gira-sol.

Escalfeu l’oli fins que comenci a fer les primeres bombolles (ja haurà assolit la temperatura de 60-70°C). Manteniu-lo a foc baix i introduïu els lloms de bacallà. Un per un.

Confiteu el bacallà durant uns 5 minuts. Retireu-lo del foc i deixeu-lo a sobre d'un colador, per tal que deixi tot l’oli i l’aigua que pugui deixar el bacallà. Per mantenir-lo calent poseu-lo dins del forn a una temperatura de 60° graus per tal de que no es refredi.

Presentació:

Posarem una cullerada d’oli d’alfàbrega al fons del plat, per sobre un dels talls de bacallà confitat i, per coronar, uns talls de tomàquet sofregit, tot regant amb una mica més d’oli d’alfàbrega.