RECEPTA Bacallà confitat a la crema de gorgonzola i nous acompanyat de xips de pa

Cada cap de setmana, les millor receptes

  • Bacallà amb parmentier de moniato i cruixent de porro i xips -
Publicat el 07 de març de 2021 a les 18:48
Actualitzat el 07 de març de 2021 a les 18:51
Ingredients per a 2 persones:

2 trossos de llom de bacallà
100 grams de formatge gorgonzola dolç
50 dl. de crema de llet
50 grams de nous trinxades
2 nous per decorar
2 dents d’all
1 fulla de llorer
½ l. oli de gira-sol
5 grans de pebre
Pa del dia abans per fer les xips



Elaboració:

-El confitat de bacallà:

Poseu en un cassó ½ litre d’oli amb el llorer, les dents d’all i els grans de pebre.

Escalfeu l’oli fins que comenci a bullir, espereu uns 2 minuts (i ja haurà assolit la temperatura de 100-120 º C) i introduïu els lloms de bacallà.

Baixeu la temperatura i manteniu-ho a foc mig (el correcte son uns 80 º C). Confiteu el bacallà durant uns 15 minuts. Retireu-lo del foc i deixeu-lo en el mateix cassó, per tal de que no es refredi.

-Salsa de Gorgonzola i nous:

En un cassó poseu la crema de llet i el formatge esmicolat, ho poseu a foc baix i ho aneu remenant per barrejar els ingredients fins a fer-ne una salsa, tot seguit i afegiu les nous, trinxades ben fines amb ganivet.

-Xips de pa:

Talleu el pa de barra en llesques el més fines possible, poseu les llesquetes a la plàtera de forn i torreu-les per els dos costats fins que siguin daurades.

-Presentació:

Retireu el bacallà confitat de l’oli i poseu-lo al fons del plat. Poseu-li per  sobre la salsa de gorgonzola la nou sencera i al costat les xip’s de pa.