Ingredients per a 2 persones:
2 trossos de llom de bacallà
100 grams de formatge gorgonzola dolç
50 dl. de crema de llet
50 grams de nous trinxades
2 nous per decorar
2 dents d’all
1 fulla de llorer
½ l. oli de gira-sol
5 grans de pebre
Pa del dia abans per fer les xips
Elaboració:
-El confitat de bacallà:
Poseu en un cassó ½ litre d’oli amb el llorer, les dents d’all i els grans de pebre.
Escalfeu l’oli fins que comenci a bullir, espereu uns 2 minuts (i ja haurà assolit la temperatura de 100-120 º C) i introduïu els lloms de bacallà.
Baixeu la temperatura i manteniu-ho a foc mig (el correcte son uns 80 º C). Confiteu el bacallà durant uns 15 minuts. Retireu-lo del foc i deixeu-lo en el mateix cassó, per tal de que no es refredi.
-Salsa de Gorgonzola i nous:
En un cassó poseu la crema de llet i el formatge esmicolat, ho poseu a foc baix i ho aneu remenant per barrejar els ingredients fins a fer-ne una salsa, tot seguit i afegiu les nous, trinxades ben fines amb ganivet.
-Xips de pa:
Talleu el pa de barra en llesques el més fines possible, poseu les llesquetes a la plàtera de forn i torreu-les per els dos costats fins que siguin daurades.
-Presentació:
Retireu el bacallà confitat de l’oli i poseu-lo al fons del plat. Poseu-li per sobre la salsa de gorgonzola la nou sencera i al costat les xip’s de pa.
RECEPTA Bacallà confitat a la crema de gorgonzola i nous acompanyat de xips de pa
Cada cap de setmana, les millor receptes

- Bacallà amb parmentier de moniato i cruixent de porro i xips -
- Manel Baxerias
Ara a portada
Publicat el 07 de març de 2021 a les 18:48
Actualitzat el 07 de març de 2021 a les 18:51
Et pot interessar
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència
-
Societat Les obres de l'R3 es tornen a enrederir per coincidir amb les de l'R4 a Montcada