Ingredients per 4 persones:
½ ceba
1 porro petit
1 patata petita
500 grams de remolatxa
200 ml. de llet evaporada
Oli d'oliva
1 dau de manega
Sal
1 iogurt natural, preferentment grec per la seva cremositat
Sal Maldon
Preparació:
Rentem bé les remolatxes i les posem a bullir amb pell uns 30-40 minuts fins que siguin cuites. Comprovem la cocció punxant amb un ganivet, quan siguin ja cuites deixem que es refredin i ja podrem pelar-les amb facilitat. Un cop pelades les tallem a trossos petits i reservem.
Tallem la ceba i el porro a trossos mitjans i els posem a coure a una olla amb una mica d’oli, el dau de mantega i un polsim de sal. Deixem coure fins que transparentin les verdures i tot seguit incorporem la patata pelada i tallada a daus, i deixem coure el conjunt un parell de minuts més. Arribat a quest punt afegim l’aigua per cobrir el conjunt, rectifiquem de sal i deixem coure fins que la patata estigui ja cuita. Apaguem el foc, incorporem la llet evaporada i la remolatxa reservada triturant el conjunt amb la batedora fins a obtenir un puré fi. La crema resultant la passem per un colador, per deixar-la ben fina i exempta de cap grumoll i, si cal, la rectificarem de sal. Deixem que es refredi del tot i la posem a la nevera, un mínim d’una hora.
Per servir-la, posarem uns cullerots de crema en un bol i la decorarem amb el iogurt, daus de remolatxa que haurem reservat, unes gotes d’oli d’oliva extra verge i uns flocs de sal Maldon.

ARA A PORTADA
Publicat el 14 de setembre de 2018 a les 18:41
Actualitzat el 14 de setembre de 2018 a les 18:47
Et pot interessar
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar