Ingredients per a 4 persones:
Per a l'ajoblanco:
150 grams d’ametlles marcona crues i pelades
300 grams de llet descremada
3 grans d’all
Oli d’oliva extra verge
5 grams de vinagre de Xerès
Sal i pebre
Per a la guarnició:
4 llesquetes de pa integral / blanc
6 figues
80 grams de pernil ibèric
Elaboració:
Peleu l’all (retireu-ne el gèrmen del mig) i escaldeu-lo 10 segons en aigua bullent. Reserveu-lo.
Tritureu en un robot de cuina la llet amb les ametlles, l’all escaldat, el vinagre i el punt de sal i pebre. Un cop ben trinxat tot, reserveu-ho a la nevera un parell de hores com a mínim.
Talleu daus de pa integral de 2 centímetres i torreu-los al forn a 160ºC durant 20 minuts. Reserveu-los en una capsa hermètica.
Serviu la crema freda al fons del plat, i al damunt repartiu-hi les figues pelades i tallades a quarts, els daus de pa torrat, el pernil i un fil d’oli d’oliva verge extra.
Font: Receptes antiàging gastronomia i ciència de Carme Ruscalleda
Recepta | Crema freda d'«ajoblanco», figues i pernil ibèric
Cada setmana, les millors receptes
ARA A PORTADA
Publicat el 02 d’octubre de 2021 a les 12:52
Actualitzat el 02 d’octubre de 2021 a les 12:58
Et pot interessar
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers