Ingredients per a 4 persones:
Per a l'ajoblanco:
150 grams d’ametlles marcona crues i pelades
300 grams de llet descremada
3 grans d’all
Oli d’oliva extra verge
5 grams de vinagre de Xerès
Sal i pebre
Per a la guarnició:
4 llesquetes de pa integral / blanc
6 figues
80 grams de pernil ibèric
Elaboració:
Peleu l’all (retireu-ne el gèrmen del mig) i escaldeu-lo 10 segons en aigua bullent. Reserveu-lo.
Tritureu en un robot de cuina la llet amb les ametlles, l’all escaldat, el vinagre i el punt de sal i pebre. Un cop ben trinxat tot, reserveu-ho a la nevera un parell de hores com a mínim.
Talleu daus de pa integral de 2 centímetres i torreu-los al forn a 160ºC durant 20 minuts. Reserveu-los en una capsa hermètica.
Serviu la crema freda al fons del plat, i al damunt repartiu-hi les figues pelades i tallades a quarts, els daus de pa torrat, el pernil i un fil d’oli d’oliva verge extra.
Font: Receptes antiàging gastronomia i ciència de Carme Ruscalleda
Recepta | Crema freda d'«ajoblanco», figues i pernil ibèric
Cada setmana, les millors receptes
ARA A PORTADA
Publicat el 02 d’octubre de 2021 a les 12:52
Actualitzat el 02 d’octubre de 2021 a les 12:58
Et pot interessar
-
Societat Un nadó d'un mes, ferit greu amb cremades al cap per l'impacte d'un petard a Palau-Solità i Plegamans
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat La millor coca de Sant Joan 2025 de llardons es fa a Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
-
Societat Aquests són els noms més habituals al Vallès Oriental