Recepta | ​Crema freda d'«ajoblanco», figues i pernil ibèric

Cada setmana, les millors receptes

Publicat el 02 d’octubre de 2021 a les 12:52
Actualitzat el 02 d’octubre de 2021 a les 12:58
Ingredients per a 4 persones:


Per a l'ajoblanco:

150 grams d’ametlles marcona crues i pelades

300 grams de llet descremada

3 grans d’all

Oli d’oliva extra verge

5 grams de vinagre de Xerès

Sal i pebre


Per a la guarnició:

4 llesquetes de pa integral / blanc

6 figues

80 grams de pernil ibèric

 
Elaboració:

Peleu l’all (retireu-ne el gèrmen del mig) i escaldeu-lo 10 segons en aigua bullent. Reserveu-lo.

Tritureu en un robot de cuina la llet amb les ametlles, l’all escaldat, el vinagre i el punt de sal i pebre. Un cop ben trinxat tot, reserveu-ho a la nevera un parell de hores com a mínim.

Talleu daus de pa integral de 2 centímetres i torreu-los al forn a 160ºC durant 20 minuts. Reserveu-los en una capsa hermètica.

Serviu la crema freda al fons del plat, i al damunt repartiu-hi les figues pelades i tallades a quarts, els daus de pa torrat, el pernil i un fil d’oli d’oliva verge extra.

 

Font: Receptes antiàging gastronomia i ciència de Carme Ruscalleda