RECEPTA Croquetes de bolets

Cada cap de setmana, les millors receptes

Publicat el 30 de desembre de 2018 a les 23:22
Actualitzat el 30 de desembre de 2018 a les 23:26
Ingredients (per a unes 30 croquetes): 

300 grams de bolets variats (frescos / congelats)
100 grams de farina
90 grams de mantega
500 ml. de crema de llet
500 ml. de brou de coure peus de porc
Oli d’oliva
Sal i pebre

Per arrebossar:

75 grams de farina
2 ous
120 grams de pa picat
 
Elaboració: 

Per al brou de peus de porc hem aprofitat  el brou de la cocció de una recepta de peus de porc, aquest serà un brou completament gelatinós que donarà consistència a les croquetes i no aportarà gaire gust.

Per les croquetes:
Netegem bé els bolets en el cas del frescos i si son congelats els deixem descongelar i els passem per la paella amb una mica d’oli d’oliva per tal que deixen anar tota l’aigua, quant siguin ja cuits els deixem refredar i els tallem ben petits. Reservem. 

Posem en un cassó a desfer la mantega, quant estigui pràcticament desfeta afegim la farina, salpebrem i anem remenat enèrgicament coent bé tota la farina amb la mantega un parell de minuts, tot seguit incorporarem el brou i la crema de llet que prèviament haurem escalfat mentre seguim remenant per tal que no es facin grumolls, afegirem també els bolets reservats i deixarem coure la beixamel uns 15 minuts sense deixar de remenar.

Quan hagin passat els 15 minuts, posem la beixamel en un bol tapat amb paper film a pell, per tal d’evitar que faci crosta. La deixem temperar i després la posarem a la nevera fins que estigui ben freda.
 
Per fer les croquetes agafem una cullerada sopera de massa, la passem per farina tot donant-li forma de croqueta amb les mans, un cop estiguin totes enfarinades, les passem per ou batut, les arrebossem amb el pa picat i les fregim.

Es deixen fins que siguin ben rossetes i abans servir es deixen reposar sobre paper absorbent per tal d’eliminar el possible excés d’oli.

Nota: Fora bo fer un doble arrebossat de ou i pa picat ja que la consistència que busquem es la de una croqueta liquida per dintre i cruixent per fora.