Ingredients per a 2 persones:
2 espatlletes de cabrit
30 grams de llard de porc ibèric.
1 cabeça d'alls
1 fulla de llorer
Aigua mineral
Sal gruixuda
Pebre negre recent mòlta
Preparació:
Salpebrem les espatlletes de cabrit, escampem la llard de porc per sobre i les col·loquem a una safata de forn, si pot ser de fang, tenint en compte que no toquin el fons de la safata. Jo he fet servir uns cèrcols d'emplatar perquè no toquin directament la safata, afegim al fons de la safata la fulla de llorer, la cabeça d’alls tallada per la meitat i un got d’aigua mineral.
Posarem la safata al forn a una temperatura d’uns 140°C (només la part de baix del forn) i deixem rostir per espai de 30 minuts, passats els que la traurem per donar-li la volta i tornarem a posar-la forn per espai de 2 hores en total, donant la volta cada 30 minuts i afegint més aigua si cal. No ha de quedar seca la safata. Aprofitarem cada volta per anar regant les espatlletes amb el suc de la safata. Si veieu que agafen massa color tapeu la safata amb paper d’alumini, i per donar un toc cruixent i un color daurat posem la part de dalt del forn a 180°C els últims 15 minuts.
Sabrem que ja estan ben rostides pel color daurat i perquè notarem que, en donar-li la volta, els ossos es desprenen amb facilitat.
Aquest és el moment de servir a taula amb la seva pròpia safata, acompanyant-les d’una amanida, unes patates panadera i un bon vi de la nostra terra.

- Espatlles de cabrit a la segoviana. -
- Manel Baxerias
Ara a portada
Publicat el 14 de novembre de 2021 a les 17:34
Actualitzat el 14 de novembre de 2021 a les 17:38
Et pot interessar
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència
-
Societat Les obres de l'R3 es tornen a enrederir per coincidir amb les de l'R4 a Montcada