RECEPTA Estofat de vedella a la cervesa sobre llit de crema de celerí

Cada cap de setmana, les millors receptes

  • Estofat de vedella a la cervesa sobre llit de crema de celerí. -
Publicat el 06 de setembre de 2019 a les 18:51
Actualitzat el 06 de setembre de 2019 a les 18:55
Abans no arribi el fred avui us portem un plat consistent. Preparem un estofat de vedella a la que courem acompanyada de cervesa que farà la carn més amorosa i, a la vegada, li eliminarà el greix que pugui tenir.
 
 
Ingredients per a 3 persones:
 
2 porros petits
1 ceba gran
80 grams cansalada fumada tallada a daus
1 rajolí d’oli d’oliva extra verge
600 grams de vedella per fer estofada (jarret)
1 cullerada sopera de farina
1 fulla de llorer
330 ml. de cervesa tipus pal lager (Heineken)
Aigua mineral
1 nou de mantega
1 rajolí de brandi
Sal i una miqueta de pebre negre acabat de moldre
 
Preparació:
 
Tallem el porros i la ceba. Reservem.

En una cassola ample sofregim el daus de cansalada, una vegada ben daurats retirem l’excés de greix que han deixat i afegim un rajolí d’oli, incorporem els porros i la ceba reservats, juntament amb un polsim de sal i pebre. Deixem que es sofregeixi una estona.
Mentre sofregeix tallem la carn en trossos grans com per estofar i la salpebrem.

Una vegada que les verdures ja estiguin sofregides, hi afegim els daus de carn juntament amb la fulla de llorer i la cullerada de farina tot donant unes voltes per tal de coure la farina i que no tingui gust a cru. Tot seguit incorporem la cervesa i deixem que arrenqui el bull, que serà el moment de posar-hi l’aigua, tornem a salpebrar i tapem la cassola per espai d’uns 50 minuts a foc suau. Passat aquest temps comprovem que la carn estigui ben cuita i tendre, si no fos així tornem a tapar i coure fins que estigui ben tendra.

Passem la salsa per el colador xinès, si trobéssim que ha quedat molt liquida, la tornarem a posar a la cassola i la deixem reduir per tal que agafi consistència. Per últim incorporarem la nou de mantega i el rajolí de Brandi.

Jo l'he servit amb una crema de celerí cuit amb llet i decorat amb porradell.
 
Recepta inspirada en Estofado a la cerveza  de Martin Berasategui