Ingredients per a 6 persones:
1,8 Kg. de vedella (iata en talls)
½ kg. de rovellons
2 cebes
2 pastanagues
4 tomàquets madurs
Farina
Oli d’oliva
Ametlles torrades
1 fulla de llorer
1 gra d’all
1 o 2 carquinyolis
1 got de vi ranci
Una branca de julivert
Sal Pebre
Elaboració:
Salpebreu la carn, enfarineu-la i enrossiu-la amb oli ben calent.
Reserveu-la en una cassola.
Amb l’oli restant sofregiu-hi les cebes i les pastanagues tallades a bocins mitjans; quan veieu que són ben sofregides, afegiu-hi la fulla de llorer i els tomàquets a trossets. Deixeu-ho sofregir i espereu que es concentri. A continuació hi afegiu el vi ranci i deixeu reduir.
Després ho poseu a la cassola amb la carn, ho cobriu amb aigua o brou i ho deixeu a foc baix fins que estigui quasi cuit.
Passeu la carn a una altra cassola. Coleu la salsa i poseu-la de nou sobre la carn.
Netegeu els rovellons i talleu-los en trossos, passeu-los lleugerament per la paella amb un rajolí d’oli i tireu-los a la cassola, per tal que es vagin coent amb la vedella.
Feu una picada amb l’all, les ametlles, els carquinyolis i el branquilló de julivert.
Deixateu-la amb una mica de salsa i tireu-la a la cassola.
Tasteu el punt de sal, i ja teniu el fricandó a punt.

- Fricandó amb rovellons. -
- Manel Baxerias
Ara a portada
-
Successos Detenen un home que venia drogues a l’aparcament d’un festival de música a Montmeló Redacció
-
-
Successos Dos detinguts per intentar sostreure una bossa de mà en un aparcament de Granollers Redacció
-
-
Societat Un incendi en una nau d'autocaravanes de Granollers obliga al confinament d'una zona comercial
Publicat el 19 de novembre de 2021 a les 17:30
Et pot interessar
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència