Ingredients per a 6 persones:
1,8 Kg. de vedella (iata en talls)
½ kg. de rovellons
2 cebes
2 pastanagues
4 tomàquets madurs
Farina
Oli d’oliva
Ametlles torrades
1 fulla de llorer
1 gra d’all
1 o 2 carquinyolis
1 got de vi ranci
Una branca de julivert
Sal Pebre
Elaboració:
Salpebreu la carn, enfarineu-la i enrossiu-la amb oli ben calent.
Reserveu-la en una cassola.
Amb l’oli restant sofregiu-hi les cebes i les pastanagues tallades a bocins mitjans; quan veieu que són ben sofregides, afegiu-hi la fulla de llorer i els tomàquets a trossets. Deixeu-ho sofregir i espereu que es concentri. A continuació hi afegiu el vi ranci i deixeu reduir.
Després ho poseu a la cassola amb la carn, ho cobriu amb aigua o brou i ho deixeu a foc baix fins que estigui quasi cuit.
Passeu la carn a una altra cassola. Coleu la salsa i poseu-la de nou sobre la carn.
Netegeu els rovellons i talleu-los en trossos, passeu-los lleugerament per la paella amb un rajolí d’oli i tireu-los a la cassola, per tal que es vagin coent amb la vedella.
Feu una picada amb l’all, les ametlles, els carquinyolis i el branquilló de julivert.
Deixateu-la amb una mica de salsa i tireu-la a la cassola.
Tasteu el punt de sal, i ja teniu el fricandó a punt.
- Fricandó amb rovellons. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de novembre de 2021 a les 17:30
Et pot interessar
-
Societat
Renfe i el Govern ampliaran finalment la freqüència dels busos entre la Garriga i Barcelona pel macrotall de l'R3
-
Societat
Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló
-
Societat
Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026
-
Societat
Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3
-
Societat
Festa Major de Granollers: tota la programació
-
Societat
Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré»
