Ingredients:
4 gambes o llagostins grans
30 grams de blat de moro fregit
Sal
Maionesa garnatxa:
1 cullerada de reducció vi de garnatxa, o d’una varietat de raïm dolça
1 clara d’ou
100 ml. d’oli d’oliva verge
Sal
Preparació:
Es prepara la maionesa en un bol barrejant la clara d’ou, la reducció garnatxa i la sal. Es bat bé, s’incorpora l’oli a poc a poc i es reserva.
Es netegen i es pelen bé les gambes, deixant la cua de la closca i s’enfilen amb una broqueta. Seguidament, es pica el blat de moro i es reserva.
En una cassó, es porta a ebullició aigua amb sal. S’apaga el foc i s’introdueixen les gambes durant uns 20 segons. Es retiren de l’aigua calenta i es passen a un bol amb aigua freda per aturar la cocció. S’escorren, es deixen assecar i se cobreixen en el blat de moro mòlt.
Per a la presentació, s’introdueixen en una copa de cava un parell de dits de maionesa i, a sobre, es col·loquen els gambots arrebossats.
Recepta | Gambots arrebossats en blat de moro i maionesa de garnatxa
Cada setmana, les millors receptes

- Gambots arrebossats en blat de moro i maionesa de garnatxa -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de desembre de 2022 a les 16:15
Actualitzat el 31 de desembre de 2022 a les 16:17
Et pot interessar
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar