Recepta | Gambots arrebossats en blat de moro i maionesa de garnatxa

Cada setmana, les millors receptes

  • Gambots arrebossats en blat de moro i maionesa de garnatxa -
Publicat el 31 de desembre de 2022 a les 16:15
Actualitzat el 31 de desembre de 2022 a les 16:17
Ingredients:

4 gambes o llagostins grans

30 grams de blat de moro fregit

Sal

Maionesa garnatxa:

1 cullerada de reducció vi de garnatxa, o d’una varietat de raïm dolça

1 clara d’ou

100 ml. d’oli d’oliva verge

Sal

Preparació:

Es prepara la maionesa en un bol barrejant la clara d’ou, la reducció garnatxa i la sal. Es bat bé, s’incorpora l’oli a poc a poc i es reserva.

Es netegen i es pelen bé les gambes, deixant la cua de la closca i s’enfilen amb una broqueta. Seguidament, es pica el blat de moro i es reserva.

En una cassó, es porta a ebullició aigua amb sal. S’apaga el foc i s’introdueixen les gambes durant uns 20 segons. Es retiren de l’aigua calenta i es passen a un bol amb aigua freda per aturar la cocció. S’escorren, es deixen assecar i se cobreixen en el blat de moro mòlt.

Per a la presentació, s’introdueixen en una copa de cava un parell de dits de maionesa i, a sobre, es col·loquen els gambots arrebossats.