Ingredients:
4 gambes o llagostins grans
30 grams de blat de moro fregit
Sal
Maionesa garnatxa:
1 cullerada de reducció vi de garnatxa, o d’una varietat de raïm dolça
1 clara d’ou
100 ml. d’oli d’oliva verge
Sal
Preparació:
Es prepara la maionesa en un bol barrejant la clara d’ou, la reducció garnatxa i la sal. Es bat bé, s’incorpora l’oli a poc a poc i es reserva.
Es netegen i es pelen bé les gambes, deixant la cua de la closca i s’enfilen amb una broqueta. Seguidament, es pica el blat de moro i es reserva.
En una cassó, es porta a ebullició aigua amb sal. S’apaga el foc i s’introdueixen les gambes durant uns 20 segons. Es retiren de l’aigua calenta i es passen a un bol amb aigua freda per aturar la cocció. S’escorren, es deixen assecar i se cobreixen en el blat de moro mòlt.
Per a la presentació, s’introdueixen en una copa de cava un parell de dits de maionesa i, a sobre, es col·loquen els gambots arrebossats.
Recepta | Gambots arrebossats en blat de moro i maionesa de garnatxa
Cada setmana, les millors receptes

- Gambots arrebossats en blat de moro i maionesa de garnatxa -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de desembre de 2022 a les 16:15
Actualitzat el 31 de desembre de 2022 a les 16:17
Et pot interessar
-
Societat Un nadó d'un mes, ferit greu amb cremades al cap per l'impacte d'un petard a Palau-Solità i Plegamans
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat La millor coca de Sant Joan 2025 de llardons es fa a Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
-
Societat Aquests són els noms més habituals al Vallès Oriental