RECEPTA ​«Gyoza»

Cada cap de setmana, les millors receptes

  • Gyozes -
Publicat el 05 de juliol de 2020 a les 18:13
Actualitzat el 05 de juliol de 2020 a les 18:18
Ingredients per a 25 unitats:

1 cullerada d'oli de sèsam

Oblees per gyoza congelades, van en paquets d’uns 25 embolcalls, i les trobareu en botigues de productes asiàtics

Per al farcit:

120 grams de carn picada de porc
100 grams de col xinesa
50 grams de ceba tendra la part verda
50 grams de ceba tendra la part blanca
½ cullerada sopera de salsa de soja
½ cullerada sopera d'oli de sèsam
½ cullerada sopera de sucre
1 culleradeta de postres d'all (ratllat)
1 culleradeta de postres de gingebre fresc (ratllat)
1 cullerada sopera farina de blat de moro (Maizena)
1 cullerada sopera de sake o be vi blanc sec
Un polsim de pebre recent molt
Aigua mineral
Una mica de farina
 
Preparació:

Talleu tots el ingredients molt petits, la col i les cebes, poseu tot en un bol i afegiu la resta d’ingredients, barregeu-los bé amb les mans ben netes. Prepareu una safata amb un polsim de farina per poder deixar els embolcalls de gyoza.

Col·loqueu una culleradeta de farciment en cada embolcall de gyoza sense passar-se de quantitat per poder tancar desprès correctament i mulleu amb el dit i aigua tot el voltant de l'embolcall per tal que faci de pega i ajudi a tancar els gyoza. Feu un semicercle, ajuntant el costat davant de l'embolcall i segellant-ho mb plecs delicats només per un dels costats.
Deixeu els gyoza a la safata enfarinada. I repetiu el procés.

Poseu l'oli de sèsam en una paella i escalfeu, poseu els gyoza a la paella i fregiu-los fins que quedin daurats pel costat del farcit, baixeu el foc, incorporeu l’aigua mineral fins a la meitat de les gyoza, deixeu que es coguin al vapor a foc baix fins que s’evapori tota l’aigua i es torrin per sota i quedin cruixents.

Serviu-les acompanyats amb salsa de soja amb un rajolí de vinagre d'arròs i unes gotes d’oli de sèsam.
 
Si no trobeu les bases de gyoza les podeu fer amb la següent recepta:

240 grams de farina
120 ml d'aigua calenta
1 cullerada d’oli
1 rajolí d’oli de sèsam
Un polsim de sal
 
Barregeu els ingredients secs i després afegiu l'aigua calenta. Aplaneu la pasta fins que sigui ben fina, talleu amb rodones amb l’ajut de un motllo de emplatar o be resseguin un plat petit de cafè per fer les gyozas.