Recepta | Lasanya d'espinacs a la catalana

Cada setmana, les millors receptes

  • Tombes de xocolata per Halloween. -
Publicat el 05 de novembre de 2021 a les 17:21
Actualitzat el 05 de novembre de 2021 a les 17:26
Ingredients per a 4 persones:

 
12 plaques de pasta de lasanya (plaques precuites)

1 ceba de Figueres

2 manat d’espinacs frescos

200 grams de formatge mató

50 grams de formatge Parmesà ratllat

Un grapat de panses de Corint o bé panses sense pinyol

Un grapadet de pinyons

Unes llenques de pernil dolç

Oli d’oliva

Pebre negre

Sal

 

Per la beixamel:

30 grams de mantega

1 ½ cullerada sopera de Maizena

500 ml. de llet

Un polsim de nou moscada

Un polsim de pebre

Sal

70 grams de formatge ratllat per a gratinar

 

Preparació:

Posem a ofegar els espinacs ja ben nets i sense les tiges en una paella molt gran i deixem que es redueixin al màxim i no quedi gens d’aigua. Els deixem refredar una mica i els trinxem amb el ganivet. Reservem.

Tot seguit, posem a sofregir la ceba tallada molt petita juntament amb una mica d’oli d’oliva, incorporem els espinacs reservats i ho deixem coure un parell de minuts. Quan tot estigui ben integrat, incorporem les panses i els pinyons i ho deixem coure un parell de minuts més, apaguem el foc i afegim els formatges, primer el mató que prèviament haurem trinxat o esmicolat amb una forquilla per fer-lo ben petit. Tot seguit hi barregem el parmesà ratllat, remenant-ho tot bé per integrar-ho al màxim, rectifiquem de sal i posem una mica de pebre. Reservem.

Posem a hidratar les plaques de lasanya seguint les indicacions del fabricant i una vegada ja hidratades, les estenem sobre un drap de cuina net. Jo faig l’opció de remull/hidratació, però també es pot fer la opció directa al forn que implica una beixamel més liquida i més temps de forn.

Aprofitant el temps d’hidratació de la pasta, prepararem la beixamel, en una paella prou gran.

Posarem a fondre la mantega i tot seguit, afegirem la llet i just abans que arranqui el bull incorporem la Maizena també dissolta amb una mica de llet freda, tot remenant amb el batedor manual (varetes), la condimentarem amb un punt de pebre negre, nou moscada i sal, sense deixar que espesseixi massa. Reservem.

Per altra banda agafarem una bandeja per anar al forn hi posarem una capa fina de beixamel i anirem distribuint  el primer pis de pasta de lasanya, per sobre una capa de la pasta d’espinacs reservats i tornarem a posar una altra capa de plaques de pasta, cobrirem amb una mica de beixamel i per sobre les llenques de pernil dolç, tornarem a cobrir amb una altra capa de pasta i la resta dels espinacs, taparem amb la última capa de pasta i per últim naparem amb la resta de beixamel, ho cobrirem amb formatge ratllat i ja podrem posar-los al forn a gratinar fins que estiguin ben daurats.