Ingredients per persona:
10 o 12 llagostins
½ copa de brandi aproximadament, al gust
Oli i sal
1 gra d’all i un grapat de julivert trinxats ben fins i ben barrejats
Preparació:
Posem la planxa a escalfar i, quan estigui ben calenta, hi tirem un rajolí d’oli i hi posem els llagostins. En un minut i mig els girem, els salem, els hi tirem el brandi damunt i l’encenem. Caldrà anar molt en compte: no ho encendreu amb l’extractor de fums engegat i tinguem sempre a ma una tapadora per ofegar el foc si calgués.
Quan les flames s’apaguin ja podem posar els llagostins en un plat. Hi posem l’all i julivert trinxats per damunt, els amanim amb una mica d’oli i els servim.
Temps i forma de cocció: jo els poso 1 ½ i desprès els giro. Ho faig així per dues coses: el peix m’agrada gairebé cru i, molt a tenir en compte, com més estona coguin, més ressecs queden.
L’ideal seria coure’ls per una sola banda. En aquest cas, quan els girem baixem al mínim el foc de la planxa i podríem dir que la banda que queda en contacte amb la panxa només en rep el calor residual, mentre la part ja cuita s’acaba de fer amb el brandi.

- Llagostins flamejats al brandi -
- Manel Baxerias
Publicat el 02 d’octubre de 2022 a les 10:22
Actualitzat el 02 d’octubre de 2022 a les 10:26
Et pot interessar
-
Societat Berta García, una de les millors notes de la selectivitat: «És important estudiar però també descansar»
-
Societat Un nadó d'un mes, ferit greu amb cremades al cap per l'impacte d'un petard a Palau-Solità i Plegamans
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat La millor coca de Sant Joan 2025 de llardons es fa a Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
ARA A PORTADA