Recepta | ​Lluç al forn sobre llit de calçots confitats

Cada setmana, les millors receptes

  • ?Lluç al forn sobre llit de calçots confitats. -
Publicat el 12 de març de 2023 a les 18:26
Actualitzat el 12 de març de 2023 a les 18:31
Ingredients per a dues persones:

4-6 rodanxes de lluç, tallades al gruix que us agradi
2 patates mitjanes
4 -5 calçots (a casa, quan estan en temporada, en fem conserva i així en podem gaudir tot l’any)
1 tomàquet
Oli i sal
Pebre blanc

Preparació:

Pelem les patates i les tallem en rodanxes de ½ centímetre de gruix aproximadament. Tallem també els calçots i el tomàquet en quarts. Passem per una paella amb un raig d’oli les patates i, un cop daurades, les posem al fons d’una safata de forn. Fem el mateix amb els calçots i per últim amb el tomàquet. Ho fem per separat perquè els temps de cocció son molt diferents.

Agafem la safata amb les verdures, salpebrem els talls de lluç i els posem damunt. Afegim un bon raig d’oli, posem la safata al forn preescalfat a uns 150º durant uns 15 – 20 minuts depenent del gruix dels talls de lluç. Si t’agrada el peix poc fet, escurça el temps de cocció en uns 5 minuts deixant així el peix al punt.