Ingredients:
200 grams de farina tamisada
125 grams de mantega en pomada
300 grams de formatge fresc batut light
1 iogurt grec (125g)
200 grams de sucre
1 taronja gran, el suc i la pell ratllada
3 ous grans
1 ½ culleradeta de cafè de llevat Royal
20 beines de cardamom (les llavors picades al morter)
1 culleradeta de cafè de sal
Sucre glas per decorar
Elaboració:
Preescalfeu el forn a 180 º C.
En un bol, bateu la mantega amb el sucre, fins que blanquegi la mescla. Afegiu a continuació els ous un a un i seguiu removent la barreja, incorporeu-hi el formatge fresc i el iogurt. Remeneu per barrejar-ho tot bé.
A aquesta barreja incorporeu-li les llavors picades, el suc de taronja i la ratlladura.
Per últim, afegiu tots els ingredients secs, la farina, el llevat i la sal. Barregeu fins que s’hagin incorporat del tot i la mescla sigui homogènia.
Aboqueu la barreja al motlle, que en aquest cas està folrat amb paper de forn o untat amb mantega i enfarinat seguint el sistema tradicional.
Poseu-lo al forn durant 40 minuts o fins que comproveu pel centre amb un escuradents que surti net al punxar el pastis.
Retireu del forn, deixeu refredar.
Recepta | Pastís de formatge fresc al perfum de taronja i cardamom
Cada setmana, les millors receptes

- Pastís de formatge fresc al perfum de taronja i cardamom. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 29 de gener de 2022 a les 11:37
Actualitzat el 29 de gener de 2022 a les 11:40
Et pot interessar
-
Societat Una delegació del Vallès Oriental participa dels actes de l’alliberament de Mauthausen
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis