Ingredients per a 2 persones:
2 peus de porc (demaneu que us els tallin pel mig al llarg)
1 pastanaga
1 branqueta d’api
2 cebes grans
1 gra d’all
1 fulla de llore
1 pot petit de salsa de tomàquet natural (500 grams)
1 cullerada de pebre dolç (Pimentón de la Vera)
1 got de vi blanc
2 bitxos de caiena o be ¼ de bitxo normal picant
Pebre negre en gra
10 – 12 ametlles torrades
Brou de la cocció dels peus
Oli d’oliva
Sal
Cocció dels peus:
Després de rentar-los bé, posem els peus partits per la meitat a bullir en una olla amb una pastanaga, mitja ceba, la branqueta d’api, grans de pebre negre (sense abusar-ne) i la sal. Un cop bullits els escorrem i reservem. Reservarem també part del brou de la cocció.
Preparació de la salsa:
En una cassola a foc fluix posem les cebes tallades molt petites. Quan s’hagin enrossit, afegim el pebre vermell, la fulla de llorer i el bitxo a rotllanes o bé les caienes senceres, deixant que es cogui màxim ½ minut, perquè no es cremi, tot seguit afegim la salsa de tomàquet, i deixem coure fins que es perdi tota l’aigua del tomàquet, deixant-ho concentrar bé
Incorporem els peus escorreguts i els deixem coure a foc suau, també hi incorporarem uns cullerots del brou de la cocció. A final de la cocció hi tirem la picada feta amb els alls i les ametlles torrades, diluint la picada amb el vi. Ho afegim a la cassola. Provem com va de sal i esperem que s’hagi evaporat tot l’alcohol i concentrat tots els gustos.

Ara a portada
Publicat el 13 d’octubre de 2018 a les 21:47
Actualitzat el 13 d’octubre de 2018 a les 21:49
Et pot interessar
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència