Recepta | Quesada Pasiega

Cada setmana, les millors receptes

  • Quesada Pasiega -
Publicat el 26 de setembre de 2021 a les 18:18
Actualitzat el 26 de setembre de 2021 a les 18:23
Ingredients:

2 ous

200 grams de sucre

150 grams de farina

460 ml. de llet

50 grams de mantega

Canyella en pols per empolsir

 

Elaboració:

Preescalfem el forn a 180º C, amb calor amunt i avall. Si té funció de ventilador, la posarem en marxa per repartir millor l’aire calent.

Batem els ous amb el sucre, afegint-hi la farina que prèviament haurem tamisat, juntament amb la meitat de la llet. Batem fins barrejar-ho bé i, un cop la barreja sigui homogènia, afegirem la resta de la llet i tornarem a batre fins que tot estigui ben barrejat.

Pintem amb la mantega el motlle en el que courem la Quesada.

Aboquem la barreja que hem preparat dins del motlle i remenem perquè la mantega es barregi bé. Empolsirem per sobre amb la canyella en pols, posant-hi la quantitat al gust de cadascú.

Posem el motlle al forn durant una hora aproximadament. Com que és un pastis humit, té molta llet, la seva textura s’acosta mes a la d’un flam que a la d’un coc, per tant si el punxem amb l’escuradents com faríem amb altres pastissos sempre ens sortirà humit. Un cop cuit deixem refredar en el mateix motlle.