Ingredients per a dues persones:
20 /22 cloïsses
400 grams de seques cuites
2 tomàquets ratllats
1 ceba mitjana
2 grans d’all
1 full de llorer
Una mica de julivert per la picada
Uns brins de safrà
4 o 5 avellanes o ametlles
½ litre de caldo de peix o mitja pastilla de fumet, jo faig servir el de la Sirena
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Preparació:
Poseu les cloïsses en aigua amb sal per purgar-les durant una hora aproximadament.
Prepareu el sofregit, passeu l’all trinxat per la paella un minut, per evitar que es cremi afegiu-hi la fulla de llorer i la ceba trinxada ben petita i deixeu-la sofregir.
Quan ja quasi estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-lo reduir. Mentre prepareu el sofregit aneu escalfant el caldo i preparant la picada, que constarà d’un gra d’all que picareu juntament amb un polsim de sal fins aconseguir una pasta.
Tot seguit hi afegiu els brins de safrà prèviament torrats. Seguiu picant i afegiu les fulles del julivert, trinxeu tot be i, finalment, afegiu-hi els fruits secs fins que quedi una pasta. Reserveu.
Afegiu les seques al sofregit, tot seguit afegiu-hi també el caldo.
Passats uns quinze minuts, afegiu les cloïsses a la cassola, deixeu-les coure una mica, uns tres o quatre minuts, fins que s’obrin. Afegiu sal i pebre negre al gust i serviu en plats de sopa

- Seques amb cloïsses -
- Manel Baxerias
Publicat el 21 de gener de 2023 a les 11:49
Actualitzat el 21 de gener de 2023 a les 11:53
Et pot interessar
-
Societat Berta García, una de les millors notes de la selectivitat: «És important estudiar però també descansar»
-
Societat Un nadó d'un mes, ferit greu amb cremades al cap per l'impacte d'un petard a Palau-Solità i Plegamans
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat La millor coca de Sant Joan 2025 de llardons es fa a Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
ARA A PORTADA