Ingredients per a dues persones:
20 /22 cloïsses
400 grams de seques cuites
2 tomàquets ratllats
1 ceba mitjana
2 grans d’all
1 full de llorer
Una mica de julivert per la picada
Uns brins de safrà
4 o 5 avellanes o ametlles
½ litre de caldo de peix o mitja pastilla de fumet, jo faig servir el de la Sirena
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Preparació:
Poseu les cloïsses en aigua amb sal per purgar-les durant una hora aproximadament.
Prepareu el sofregit, passeu l’all trinxat per la paella un minut, per evitar que es cremi afegiu-hi la fulla de llorer i la ceba trinxada ben petita i deixeu-la sofregir.
Quan ja quasi estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-lo reduir. Mentre prepareu el sofregit aneu escalfant el caldo i preparant la picada, que constarà d’un gra d’all que picareu juntament amb un polsim de sal fins aconseguir una pasta.
Tot seguit hi afegiu els brins de safrà prèviament torrats. Seguiu picant i afegiu les fulles del julivert, trinxeu tot be i, finalment, afegiu-hi els fruits secs fins que quedi una pasta. Reserveu.
Afegiu les seques al sofregit, tot seguit afegiu-hi també el caldo.
Passats uns quinze minuts, afegiu les cloïsses a la cassola, deixeu-les coure una mica, uns tres o quatre minuts, fins que s’obrin. Afegiu sal i pebre negre al gust i serviu en plats de sopa

- Seques amb cloïsses -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 21 de gener de 2023 a les 11:49
Actualitzat el 21 de gener de 2023 a les 11:53
Et pot interessar
-
Societat Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló
-
Societat Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026
-
Societat Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3
-
Societat Festa Major de Granollers: tota la programació
-
Societat Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré»
-
Societat Granollers fa el primer pas cap a l'habitatge cooperatiu: «Saber que no et faran fora dona estabilitat i tranquil·litat»