RECEPTA Strudel de poma

Cada cap de setmana, les millor receptes

  • Strudel de poma -
Publicat el 06 de febrer de 2021 a les 18:08
Actualitzat el 06 de febrer de 2021 a les 18:12
Ingredients (per a 2 strudels): 

6 làmines de pasta filo

700 grams de pomes varietat Golden o Reineta

8 cullerades soperes de sucre morè

110 grams de panses sultanes sense pinyols

1 culleradeta de canyella en pols

100 grams de granet d’ametlla

50 grams de mantega fosa

Pa ratllat (el que admeti)

Sucre glass (per empolvorar)

Mantega sense sal fosa (per pintar)

 

Preparació:

Posem a torrar el granet d’ametlla a una paella a foc molt baix, anem remenat contínuament i deixem que és torri fins que tingui un color daurat. Reservem.

Pelem les  pomes  i traíem els cors i les tallem en trossos petits i les posem en un bol.

Afegim quatre cullerades soperes de sucre morè, les panses sultanes i una culleradeta de canyella en pols. Barregem bé i reservem. En un bol barregem 50 grams de mantega amb pa ratllat. La quantitat de pa ratllat serà la que admeti fins a convertir la barreja en una pasta. Afegim  a aquesta pasta el granet torrat i reservat. Barregem i reservem.

Estirem una làmina de pasta filo. La pintem amb mantega fosa sense que quedi molt empastifada. Col·loquem una altra làmina de massa filo a sobre i la anem pintant també amb mantega fosa. Posem una tercera làmina a sobre i la pintem. Repartim per tota la superfície la meitat de la barreja d’ametlla i pa ratllat, doncs d'aquí en surten dos strudels. Empolvorem un parell de cullerades soperes de sucre morè i comencem a enrotllar, procurant doblegar els dos laterals cap a dins perquè no es surti el farciment. Enrotllem bé fins al final. Fem el mateix procediment amb el segon strudel. Col·loquem tots dos strudels en una safata de forn i els pintem amb mantega fosa. Posem al forn, amb el forn preescalfat a 180º C, opció dalt a baix durant 25 minuts.

Un cop fornejat, empolvorem amb una mica de sucre glas i ja podem servir immediatament, i el podem acompanyar amb un bon gelat de vainilla.