Ingredients:
Pomes reineta 5 u.
Mantega 10 grams
Una mica de sal
Llevat en pols 1 culleradeta de postres
Ous 3 u.
Sucre 175 grams.
Nata liquida 75 grams
Farina 135 grams passada pel tamís
Pell de llimona ratllada
Mantega 50 grams
Elaboració:
Es pelen i tallen les pomes i se’ls hi treu el cor. S'engreixa i enfarina el motlle.
En una paella, caramel·litzem al foc suau una cullerada de sucre i li afegim una mica de mantega. Afegim les mitges pomes i es rosteixen uns deu minuts a foc suau, fins que facin una crosta daurada. Es giren i es deixen cinc minuts més. Es col·loquen en el fons del motlle amb la part bombada cap avall.
Acabat i presentació:
Es baten en un bol els ous, el sucre, la nata i la mica de sal, fins a formar una crema espessa. Llavors s’afegeixen a pluja fina, sense deixar de remenar, la farina, el llevat, la ratlladura de llimona i la mantega fosa. Es barreja bé i s’aboca sobre les pomes, allisant amb l’espàtula.
S’enforna a 180º C durant 40 minuts aproximadament. Si la superfície es daura massa, es cobreix amb paper d’alumini. Es desemmotlla, es deixa temperar i es serveix.

- Tatin de poma -
- Manel Baxerias
Publicat el 03 de setembre de 2023 a les 11:32
Actualitzat el 03 de setembre de 2023 a les 11:37
Et pot interessar
-
Societat Berta García, una de les millors notes de la selectivitat: «És important estudiar però també descansar»
-
Societat Un nadó d'un mes, ferit greu amb cremades al cap per l'impacte d'un petard a Palau-Solità i Plegamans
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat La millor coca de Sant Joan 2025 de llardons es fa a Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
ARA A PORTADA