Recepta | ​Tatin de poma

Cada setmana, les millors receptes

  • Tatin de poma -
Publicat el 03 de setembre de 2023 a les 11:32
Actualitzat el 03 de setembre de 2023 a les 11:37
Ingredients:

Pomes reineta 5 u.
Mantega 10 grams
Una mica de sal
Llevat en pols 1 culleradeta de postres
Ous 3 u.
Sucre 175 grams.
Nata liquida 75 grams
Farina 135 grams passada pel tamís
Pell de llimona ratllada
Mantega 50 grams

Elaboració:

Es pelen i tallen les pomes i se’ls hi treu el cor. S'engreixa i enfarina el motlle.

En una paella, caramel·litzem al foc suau una cullerada de sucre i li afegim una mica de mantega. Afegim les mitges pomes i es rosteixen uns deu minuts a foc suau, fins que facin una crosta daurada. Es giren i es deixen cinc minuts més. Es col·loquen en el fons del motlle amb la part bombada cap avall.

Acabat i presentació:

Es baten en un bol els ous, el sucre, la nata i la mica de sal, fins a formar una crema espessa. Llavors s’afegeixen a pluja fina, sense deixar de remenar, la farina, el llevat, la ratlladura de llimona i la mantega fosa. Es barreja bé i s’aboca sobre les pomes, allisant amb l’espàtula.

S’enforna a 180º C durant 40 minuts aproximadament. Si la superfície es daura massa, es cobreix amb paper d’alumini. Es desemmotlla, es deixa temperar i es serveix.