Tortell de crema

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 21 de setembre de 2012 a les 19:30


Ingredients:
Pasta de full, com ara la congelada de Mercadona
½ litres de llet
125 grams de sucre
40 grams de Maizena
4 ous (3 rovells per la crema i un ou sencer per pintar)
Pell de llimona sense la part blanca
¼ branca de canyella

Elaboració:
De la crema: Deixateu els rovells d'ou i la Maizena en una tasseta de llet freda. En una cassola poseu a bullir la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Remeneu-la una mica per dissoldre el sucre. Quan veieu que la llet vol arrencar el bull, retireu-la del foc, traieu-li la pell de llimona i afegiu-li la barreja de rovells d'ou amb la llet i la Maizena, i remeneu-ho bé. Després, torneu a posar la cassola al foc i seguiu remenant per tal d'evitar que es posi a bullir de sobte; quan comença a espessir i que va agafant el color dels rovells del ou, és el moment per retirar-la del foc, posar-la en una plata i deixar-la refredar.

Del tortell: Quan tingueu la crema freda, agafeu la pasta de full i esteneu-la sobre el marbre de la cuina, deixant el paper propi del paquet a la part baixa per evitar que s’enganxi a la taula. Fet això, talleu un rectangle d'uns 15x40 cm, o segons com vinguin les peces; poseu al llarg de la pasta i per la part central una tira de crema, pinteu les puntes de la pasta amb ou batut i ajunteu-les, primer tancant el rectangle de pasta al llarg com si volguéreu fer una cigarreta, i després ajuntant les puntes pintant-les també amb ou batut per tancar el cercle del tortell.

Finalment, escalfeu el forn a uns 220º (depenent del fabricant de la pasta) i introduïu-hi el tortell en una placa a mitja alçada durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, s’ha de treure el tortell del forn, empolvorar-lo amb una mica de sucre llustre i tornar-lo a posar al forn fins que el sucre fongui i el tortell agafi color.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible