
Ingredients:
1 peça de pasta de full congelada
1 poma reineta; pot ser qualsevol altre varietat, però la reineta és la més adient
1 cullerada sopera, rasa, de sucre
1 cullerada de cafè de canyella en pols
3 o 4 nous de mantega
Panses, sense pinyol
Fruits secs picats, ametlles, avellanes, pinyons; nosaltres varem posar nous
1 rovell d'ou per pintar la pasta
Sucre glaç

Un cop trenat, poseu-ho sobre la safata del forn, pinteu-ho amb el rovell d'ou batut i empolsineu amb el sucre glaç. Després, poseu-hi per damunt els fruits secs picats i enforneu-ho, entre 15 i 20 minuts a 200ºC. La vista us ajudarà a veure el punt de cocció. Traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar i abans de servir-lo -si voleu- torneu-lo a empolsinar amb sucre glaç. Bon profit i bona entrada d'any!
Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible
