Trenat de poma

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 28 de desembre de 2012 a les 20:00


Ingredients:
1 peça de pasta de full congelada
1 poma reineta; pot ser qualsevol altre varietat, però la reineta és la més adient
1 cullerada sopera, rasa, de sucre
1 cullerada de cafè de canyella en pols
3 o 4 nous de mantega
Panses, sense pinyol
Fruits secs picats, ametlles, avellanes, pinyons; nosaltres varem posar nous
1 rovell d'ou per pintar la pasta
Sucre glaç 
 
Elaboració:
Mentre deixeu descongelar la placa de pasta de full, aneu preparant el farciment del pastís. Per començar, poseu en una paella la poma pelada i tallada en làmines, juntament amb les nous de mantega, la cullerada de sucre i la canyella. Deixeu-la coure uns cinc minuts i reserveu. Quan la placa de pasta de full estigui descongelada, poseu el forn a escalfar a 220º, aproximadament, sempre seguint instruccions del fabricant de la pasta. Mentre s'escalfa, desplegueu la pasta de full i feu-li uns talls (com els que veieu al dibuix adjunt). Poseu-hi al centre la poma cuita, juntament amb les panses, i treneu els talls de la pasta sobre el centre.

Un cop trenat, poseu-ho sobre la safata del forn, pinteu-ho amb el rovell d'ou batut i empolsineu amb el sucre glaç. Després, poseu-hi per damunt els fruits secs picats i enforneu-ho, entre 15 i 20 minuts a 200ºC. La vista us ajudarà a veure el punt de cocció. Traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar i abans de servir-lo -si voleu- torneu-lo a empolsinar amb sucre glaç. Bon profit i bona entrada d'any!

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible