ERC critica el Govern pel seu «tarannà poc dialogant» amb els ajuntaments

La formació ha estat a Ullastrell per veure i conèixer de prop la situació que està patint l'escola de primària del municipi

Publicat el 21 de novembre de 2012 a les 18:46
El diputat Sanglas amb la regidora Mercè Rodó i l'alcalde Joan Ballbè Foto: Lluïsa Tarrida

Aquest dimecres al matí, el diputat d'Esquerra Republicana i candidat pel Vallès Occidental Marc Sanglas ha estat al municipi d'Ullastrell per conèixer de primera mà la situació de l'escola Serralavella i per denunciar la paralització de les obres del nou edifici, el qual estava previst que finalitzaria aquest any però que "per culpa de l'impagament de les subvencions de la Generalitat, l'empresa constructora ha decidit sspendre-la temporalment a l'espera de què se li abonin els 800 mil euros que se li deuen", segons ha explicat l'alcalde Joan Ballbè. A l'acte també hi ha estat la regidora d'ensenyament, la socialista Mercè Rodó.

Sanglas ha manifestat que "hem estat donant suport en diverses ocasions a l'alcalde d'Ullastrell com a grup parlamentari d'Esquerra i seguirem pressionant per tal que després del 25 de novembre la situació de l'escola primària surti d'aquest atzucac". Pel diputat republicà "la situació de l'escola clama al cel i demostra el tarannà poc dialogant i de posar-se a la pell de les persones que té l'actual govern de la Generalitat". Des de l'Ajuntament reclamen "que ens donin una resposta a quan es reprendran les obres i quan abonaran a l'empresa els diners que se'ls deuen", una incertesa que al parer de Sanglas es tradueix en el fet que "des dels ajuntaments volem que la Generalitat deixi de tractar-nos com a nens petits que se'ns expliqui quina és la situació per d'aquesta manera puguem assumir quina és la realitat i poder prendre les decisions corresponents".

ERC ha aprofitat l'acte de campanya per denunciar la política educativa realitzada pel govern de CiU en què critiquen especialment que "no es pot dir que els problemes en l'educació se solucionaran quan es veu que no hi ha voluntat o capacitat per fer-ho de manera immediata, perquè això provoca en la gent la sensació d'engany i de desànim", com tampoc "pot ser que un cop els ajuntaments han aprovat les ordenances dels preus públics de les llars d'infants el govern de la generalitat anuncii dos mesos després la retallada molt gran d'ajuts per a les places perquè això situa als ajuntaments que ja estan en una situació econòmica delicada en majors dificultats. Aquest tarannà que no té en compte per res ni l'ajuntament ni els usuaris de l'educació pública", ha dit Sanglas.

Impost de successions
Pel diputat d'ERC sembla que CiU "té la intenció de desmuntar o no afavorir l'educació pública i sí la privada. I això es nota en un context on enguany hi han entrat sis mil alumnes més al cicle educatiu de la nostra comarca i s'han disminuït en 300 els mestres i docents que havien de donar suport a aquests nous alumnes". Sanglas ha afirmat que "som conscients que hi ha una disminució dels ingressos del govern de la Generalitat però entenem que també hi havia mecanismes, i els hem proposat en diverses ocasions, i la Generalitat no ha volgut. Per tant quan ens diuen que no hi ha diners, això no és cert" i posen com exemple l'alternativa de "recuperar l'impost de successions per a les grans fortunes, el que suposarien 400 milions d'euros que servirien en aquest cas per insuflar diners al servei educatiu públic".

ERC garantirà l'estat del benestar. Amb aquestes paraules ha resumit Marc Sanglas el programa electoral del seu partit fent èmfasi en què les retallades tenen "un fons ideològic que està afectant al sistema de valors d'allò públic que nosaltres seguirem defensant amb tota la força per afavorir que hi hagi un sistema educatiu públic que garanteixi la igualtat d'oportunitats". Sanglas ha matisat que "no potser, com està passant actualment, que hi hagi persones que no puguin accedir a la universitat perquè les seves famílies no poden pagar les matrícules per culpa de l'augment de les quotes en un 60%" i ha afegit "una societat que exclou a les persones del seu sistema universitari públic per una qüestió de renda és una societat condemnada al fracàs, no de manera immediata però sí en un futur molt proper".